fbpx

SYKP Antep: Ne bizlere ne de sokaktaki muhalefete geri adım attıramayacaklar

Paylaş

SYKP Antep İl Örgütü, “Saray’da Yolsuzluk, Bize Yoksulluk” kampanyasının yasaklanmasına ve yönetim üyelerine yönelik soruşturmalara karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Parti, açık faaliyetlerini sürdürürken, kendini devlet memuru olarak tanıtan kişilerin üyeleri “özel görüşmelere” çağırarak gizli bilgiler talep ettiğini belirtti. Ancak parti açıklamada, bu girişimlere boyun eğmeyeceğini ifade etti.

SYKP Antep İl Örgütü, artan yoksulluk ve işsizlik karşısında “Saray’da Yolsuzluk, Bize Yoksulluk” sloganıyla başlattığı kampanyanın yasaklanmasına ve yönetim üyelerinin soruşturma açılmasına tepki gösterdi. SYKP Antep İl Örgütü’nün yaptığı basın açıklamasına göre, AKP-MHP iktidarı, emekçilere, kadınlara, gençlere, doğaya, ezilen halklara ve inançlara yönelik baskı politikalarını artırarak faşizmi inşa etme sürecini sürdürüyor.

İktidarın, özgür bir toplumu savunan herkesi düşman ilan ettiği ve toplumsal yaşamı terörize etmeye çalıştığı ifade ediliyor. Ayrıca, AKP-MHP iktidarının hukuku rafa kaldırarak kendi toplumu inşa etme çabasında hukuksuzlukları göz ardı ettiği vurgulanıyor.

“Geri adım attıramayacaklar”

Parti üyelerinin gözaltına alınması ve tutuklanmalarına da dikkat çekilen açıklamada, SYKP Antep İl Örgütü’nün düzenlemek istediği kampanyanın, Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle Antep Valiliği tarafından yasaklandığı ve il yöneticilerinin ifadeye çağrıldığı belirtiliyor. Ayrıca, partili gençlerin tek tek karakola çağrıldığı ifade ediliyor.

SYKP, tüm faaliyetlerini açık alanda ve gizlilik olmaksızın sürdürdüğünü vurgularken, kendini devlet memuru olarak tanıtan kişilerin üyeleri özel görüşmelere davet edip gizli bilgiler talep ettiğine dikkat çekiyor. Ancak bu çabaların sonuçsuz olacağı ifade edilerek geri adım atılmayacağı belirtiliyor.

Açıklamada, SYKP’nin mevcut iktidarın hukuksuzluklarına, baskılarına ve toplumu kutuplaştırma çabalarına karşı direnmeye devam edeceği vurgulanıyor. Parti, 10 yıllık sürecinde ve daha önceki mücadele geçmişinde bu tür baskıların mücadeleyi durduramadığını ifade ediyor.

Son olarak, emeğin ve alınterinin, halkların eşitliği ve kardeşliği, barış, demokrasi ve özgürlüğün savunulacağı ve yıldırma politikalarına boyun eğilmeyeceği vurgulanarak açıklama sona eriyor.