fbpx

Pfizer’ın Covid-19 haplarının yüzde 90 koruma sağladığı son testlerde teyit edildi

Paylaş

Pfizer ilaç şirketi, son yapılan analizlerin, Covid-19’a karşı üretilen hapların yüksek risk gruplarının hastaneye yatma ve ölme riskini yaklaşık yüzde 90 oranında düşürdüğünü bir kez daha teyit ettiğini açıkladı.

Bu ilacın piyasa satışına izin verilmesi halinde şirketin gelecek yılki gelirini 15 ila 20 milyar dolar artırması bekleniyor.

Pfizer tarafından yapılan açıklamada, son laboratuvar verilerinin ilacın hızla yayılan Covid-19 Omicron varyantına karşı da etkili bir koruma sağladığını ortaya koyduğu aktarıldı.

Pfizer, geçen ay yaptığı açıklamada bin 200 kişi içinde plaseboya kıyasla yapılan ön araştırmaya göre, ilacın hastaneye yatış ve ölümleri önleme konusunda yüzde 89 etkili olduğunu bildirmişti.

Son açıklamada ise bu bin 200 kişinin üzerine bin kişi daha ilave edilerek yapılan son araştırmaya göre, plasebo alıcıları arasında 12 ölümle kıyaslandığında, Pfizer hapı alanlar içinde hiç kimse ölmedi.

Pfizer haplardan gelecek yıl 15 ila 20 milyar dolar gelir sağlayacak

Pfizer haplarının, Covid-19 semtomları başladıktan hemen sonra her 12 saatte bir ve beş gün süreyle alınması öngörülüyor. Eğer izin verilirse ilaç, “Paxlovid” adı altında satılacak.

Paxloviud hapının, piyasaya satışa sunulması halinde gelecek yıl şirkete 15 ila 20 milyar dolar arasında gelir sağlaması bekleniyor.

ABD hükümeti, daha şimdiden bu ilaçlardan 5,29 milyar dolar değerinde 10 milyon kutu satın alınması için ön anlaşma yaptı.

Kaynak: Euronews Türkçe