fbpx

Ermenistan ile Türkiye normalleşme için ilk adımı atıyor

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan’ın başkenti Erivan ile charter uçuşlarını açacaklarını ifade ederek, “Yakında Ermenistan’la normalleşme adımları için karşılıklı özel temsilciler atayacağız” dedi.

Libya’da barış ve istikrarın anahtarı olmaya devam ettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, “Seçimler öncesi tüm taraflarla temas halindeyiz. Yarın Libya Meclis Başkan Vekili’nin başkanlığında karma bir Meclis heyeti ülkemize gelecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında ABD ile ilişkilere de değinen Çavuşoğlu, “ABD’yle bir yandan sorunların çözümüne odaklanırken, bir yandan da 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefi dahil işbirliğimizi farklı alanlarda geliştirmek için çalışıyoruz” dedi.

Çavuşoğlu ayrıca, “Maarif Vakfı’yla çalışmalarımız neticesinde, 43 ülkede FETÖ iltisaklı okulların faaliyetleri tamamen veya kısmen sona erdi. DEAŞ ve yabancı terörist savaşçılarla mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

Ermenistan’ın başkenti Erivan ile charter uçuşlarını açacaklarını belirten Çavuşoğlu, “Yakında Ermenistan’la normalleşme adımları için karşılıklı özel temsilciler atayacağız. Her adımda Azerbaycan’la birlikte hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgün