fbpx

Başak Demirtaş’a sosyal medyada cinsiyetçi saldırı: ‘Yargının harekete geçmemesi ayrımcılık’

Paylaş

Başak Demirtaş sosyal medyadan cinsiyetçi saldırıya uğradı. Avukatları suç duyurusunda bulunacaklarını belirtirken, yargının harekete geçmemesini ayrımcılık olarak niteledi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eşi eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babasının vefat haberiyle sarsılan Başak Demirtaş bir yandan da sosyal medyadan organize biçimde cinsiyetçi saldırıya maruz bırakıldı.

Artı Gerçek’e konuşan Başak Demirtaş’ın avukatı Hadi Cin, suç duyurusunda bulunacaklarını belirti ve yargının harekete geçmemesini ayrımcılık olarak nitelendirdi. DEM Parti Kadın Meclisi ve kadın dernekleri Başak Demirtaş’a destek verdi. #BaşakDemirtaşYalnızDeğildir etiketiyle binlerce kişi ve kurum Başak Demirtaş’a destek verdi.

PAYLAŞANLAR VE YORUM YAPANLAR İNCELENİYOR

Avukat Hadi Cin, “Dünden beri nefret içerikli paylaşım yapan tüm sosyal medya hesaplarını inceliyoruz” dedi. Cin şöyle devam etti:

“Bu paylaşımları yapanlar, altına yorum yapan herkes hakkında inceleme yapıyoruz. Ancak insanlık dışı olan bu saldırılar hakkında savcılar göstermesi gereken hassasiyeti ve önemi göstermiyor. Faillerin tespiti konusunda yapılması gereken işlemi bizler yapıyoruz. Uzunca bir süre Selahattin Demirtaş’a yönelik benzer saldırılara karşı da biz suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu anlamda gerçek hesaplardan yapılan saldırıları tespit etmiştik. Ama birçok sahte hesap da var bunları tespit etme çalışmalarımız sürüyor. Yarın suç duyurusunda bulunacağız.”

‘HUKUKEN DEMİRTAŞ VE AİLESİNE AYRIMCILIK YAPILIYOR’

Demirtaş’a yönelik saldıranlara karşı gereken hukuksal sürecin başlatılmamasını ayrımcılık olarak değerlendiren Cin, “Hukuken kurumsal, tepeden tırnağa ciddi bir ayrımcılık söz konusu. Yargının Demirtaş ve ailesi lehine hiçbir şey yapmazken aleyhine olan her durumda harekete geçmesi bunu kanıtlar niteliktedir. Burada, maalesef yargıdan umut tükenmiş haldedir” dedi.

DEM PARTİ KADIN MECLİSİ: BAŞAK DEMİRTAŞ YALNIZ DEĞİLDİR

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi açıklama yaparak “Başak Demirtaş yalnız değildir” dedi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yoldaşımız Başak Demirtaş hakkında sosyal medyada yapılan cinsiyetçi, hakaret içerikli paylaşımı şiddetle kınıyoruz. Yas hakkına bile saygı duymayan, toplumun tüm değerlerini yok eden, çürüten bu dil; iktidarın toplumda yarattığı çürümüşlüğün göstergesidir. İktidara karşı en ufak eleştiride dahi şafak operasyonu ile ev basanlar, bu saldırılar karşısında sessiz kalmaktadır. Bu nedenle diyoruz ki, bu saldırılar bilinçli ve örgütlü saldırılardır. Müsebbibi ve sorumlusu da bu iktidardır. Kadın düşmanı politikalara yaslanarak yoldaşlarımıza yönelik bu saldırıları gerçekleştirilenler, buna sessiz kalanlar şunu çok iyi bilsin ki; #BaşakDemirtaşYalnızDeğildir.”

KADIN DERNEKLERİNDEN BAŞAK DEMİRTAŞ’A DESTEK

Kadın Koalisyonu, Eşitlik için Kadın Platformu, Rosa Kadın Derneği, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Genel Sekreteri Fidan Ataselim ve KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ve çok sayıda kişi ve kuruluş da Başak Demirtaş’a destek mesajları yayınladı.

Kaynak: Artı Gerçek