fbpx

MÖP: Kenan Kerimo ölümsüzdür

Paylaş

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP) ölümünün yedinci yılında kurucu önderlerinden Kenan Kerimo’yu anarak mücadelesini ve ideallerini sürdürdüklerini belirtti.

Mezopotamya Özgürlük Partisi adına yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

MÖP Manevi Lideri, MHK Kurucu üyesi Kenan Kerimo yoldaşımızı saygı, hürmet ve minnetle anıyoruz!

Yoldaşlık bir tarih sürecidir, nesilden nesile o idealler doğrultusunda aktarılır. Bazı yoldaşlar var ki, asla unutulamazlar, çünkü onlar ulusal, toplumsal ve kültürel açılardan en zor koşullarda sorumluluk üstlenip, kendilerine insanlık değerleri uğruna ‘’Feda’’ ettiler!

Kenan Kerimo öncü yoldaşımız bunlardan biridir..

Mezopotamya coğrafyası Kadim bir medeniyet olması, insanlığa her konuda öncülük yapması, İnsanlık değerlerinin buradan tüm ‘’Yer Küresine’’ yayılmasına vesile olmuştur.

Bu değerlerin yaratılmasında her dayım, öncü bireylerin rolü belirgin olmuş ve Kendi tarihlerine, insanlık tarihine damgalarını vurmuşlardır.. Kenan Kerimo yoldaş Mezopotamya coğrafyasının bağrından çıkmış, Dünya’da gelişen Sosyalizm, Devrim mücadelesi ile, Türkiye’de gelişen 68 Kuşağının, ulusal, toplumsal bir üyesi olarak, cesur yapısı, riski göze alan iradesi ile Devrimci Sosyalistlerle dönemin Faşist Cuntasına karşı durmuş, böylece Türkiye’de yaşayan tüm halkların devrimci gençliği ile buluşmuştur.

Dolayısıyla ulusal açıdan Mor Şemun Benyamin, Aşur Yusuf, Naum Faik, İsa Zette Çelme, Freydun Aturaya’ların vb. ulusal, toplumsal mücadelesine cevap olmuştur.

Bir insan bir coşku seli olabilir, kendini adıyorsa idealine olur!

Kenan Kerimo yoldaş bir coşku, moral ve cesaret seliydi. Yoldaş senin yokluğunda, o kadar özlediğin topraklara, tam da Corc Aryo arkadaşın, Milletvekili Kampanyasında yararlı olacakken, sen yoktun. Corc Aryo arkadaşımız Turabdin’de bulunan arkadaşlarla, bu Kampanyayı layıkıyla yürüttü, şu an TBMM’de halkımızı YSP adına temsil ediyor. Yokluğun bu Kampanya da çok gözüküyordu..

Önemli olan HDK, HDP, BDP vb oluşumlarla başlattığımız ‘’Halkların Demokratik Birlikteliği’’ Corc Aryo arkadaşta temsil buldu. Birlikte verdiğimiz emeklerin, değeri iyice anlaşıldı. Senin bu çalışmada emeğin, coşkun ve moralin bir başkaydı.

Ne mutlu sana insanların, halkların ve ailenin yüreğinde yaşıyorsun, yaşayacaksın!

Mezopotamya Özgürlük Partisi