fbpx

Fransa’da fiyatlar yüzde 5 ila 15 arasında düşecek

Paylaş

Fransa’nın en büyük 75 sanayicisi,  5 bin ürün üzerinden fiyat artışı olmayacağını ve gıda başta olmak üzere birçok üründe yüzde 5 ila 10 arasında düşüş yapılacağı yönünde taahhütte bulundu. Yapılacak indirimler Ocak ayından itibaren raflarda görülebilecek.

2021 yılından bu yana dünya çapında olduğu gibi Fransa’yı da etkisi altına alan enflasyona karşı Fransız hükümeti çözüm arayışları somut sonuç verdi. Tüketici fiyatlarında yıllık enflasyon oranı birkaç aydan beri düşüş eğiliminde olan ülkede hizmet veren sanayicilerin fiyatları sabit tutma ve indirim yapma yönünde hükümet tarafından yapılan taleplere sıcak baktığı ifade edildi.

Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, France 2 kanalında katıldığı programda enflasyona karşı alınan önlemleri açıkladı. 

Ülkenin en büyük 75 sanayicisi ile bir süreden beri başlatılan müzakerelerin olumlu sonuçlar vermeye başladığını söyleyen Bruno Le Maire, yapılan görüşmelerde marketlerde satılan çok sayıdaki üründe fiyatların kalıcı olarak sabitlenmesi için uzlaşma sağlandığını belirtti. 

Piyasada satılan 5 binden fazla ürüne bundan böyle zam yapılmayacağı yönünde sanayicilerden teminat alındığını belirten Le Maire, « zam bariyeri » uygulanacak ürünlerin listelenme işleminin devam ettiğini söyledi.

Bruno Le Maire, ülkede hizmet veren 75 büyük sanayicinin gıda ağırlıklı olmak üzere gündelik hayat içinde kullanılan ürünlere yüzde 5 ila 15 arasında indirim yapacaklarını ifade etti. 

Hükümet ile sanayiciler arasındaki müzakerelere Eylül ayında yeniden başlanacağını belirten Le Maire, nihayi anlaşmasın 15 Ekim gibi sonuçlandırılacağını kaydetti.  

Fiyatların net ve kalıcı olarak düşmesi için yapılan müzakerelerin bu yönde ilerlediğine dikkat çeken Le Maire, aşağı çekilecek fiyatların ancak Ocak ayında mağazaların raflarına yansıyacağına vurgu yaptı. 

Kaynak: Fransa Postası