fbpx

Antakya, TOKİ’ye direniyor: ‘Zeytinlik ve tarım arazilerimizi yok etmenize izin vermeyeceğiz’

Paylaş

Antakya’da, Arap Alevilerin yaşadığı Dikmece mahallesindeki zeytinlik ve tarım arazilerine yapılmak istenen TOKİ konutlarına karşı direniş devam ediyor. Sabah saatlerinde zeytinlik alana iş makineleri girdi, mahalleye girişler güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Mahalleye girişi engellenen halk, “Zeytinlik ve tarım arazilerimizi yok etmenize izin vermeyeceğiz” dedi.

Hatay’ın Antakya ilçesinde, Arap Alevilerin yaşadığı Dikmece mahallesinde TOKİ’nin kalıcı konut yapımı için zeytinlik ve tarım arazilerinin kamulaştırmasına karşı direniş başlattı.

Sabah saatlerinde zeytinlik alana iş makineleri girdi. Mahalleye girişlerin güvenlik güçleri tarafından kapatılması üzerine halk yürüyerek alana girmeye çalışıyor. Önleri TOMA ve askerler tarafından kesilen halk “Zeytinlik arazilerimizi yok etmenize izin vermeyeceğiz” dedi.

SYKP il eş başkanı ve üyeleri, HDP, Yeşil Sol Parti, TÖP, TİP, Mücadele Birliğini ve Kaldıraç da mahallelinin direnişine destek olmak için sabah saatlerinde alana geldi.

Dikmece mahallesine girişleri engelleyen güvenlik güçleri, havanın çok sıcak olmasından dolayı zeytin ağacının altında bekleyişlerini sürdürmek isteyen kitleyi engellemeye çalıştı.

Jandarmanın engelleme çabalarına rağmen zeytin ağacının altında toplanan mahalleli bu sefer de abluka altına alındı.

Bekleyişlerini sürdüren halka, jandarma müdahale etti. Halk, jop ve kalkanlarla darbediliyor.

Güvenlik güçlerinin saldırısında 5 kişi gözaltına alındı. Saldırıya rağmen direnişe devam eden halk, “Biz de sizin gibi bir ananın evladı değil miyiz” diyerek tepki gösterdi.

Zeytin ağaçlarını savunan kadından polise tepki: Kaç paraya satıldınız?

Saldırının ardından “Sizin vicdanınız yok” diyerek güvenlik güçlerine tepki gösteren mahalleli kadın, “Kaç paraya satıldınız?” diye sordu.

Kaynak: Siyasi Haber