fbpx

Japonların Dünya Kupası kutlaması: Kırmızı ışıkta eğlenip, yeşilde araçlara yol verdiler

Paylaş

Dünya Kupası’nda Japonya’nın Almanya’ya karşı dünkü 2-1’lik galibiyetinin ardından ülkede büyük sevinç yaşandı. Sevinç gösterilerinin adreslerinden Tokyo’daki Shibuya semtinde trafiği aksatmadan yapılan eğlence sosyal medyada viral oldu.

Katar’daki 2022 FIFA Dünya Kupası’nda çarşamba günü yapılan karşılaşmada Japonya’nın Almanya karşısındaki 2-1’lik beklenmedik galibiyeti Japonya’da coşkulu sevinç gösterilerine neden oldu.

Dünya Kupası’na 7. kez katılan Japonya kupayı 4 kez kazanan Almanya karşısında Takuma Asano’nun golüyle galibiyete uzanmıştı.

Bazı taraftarlar 23 Kasım’ın resmi tatil ilan edilmesi için Başbakan Fumio Kişida’ya çağrı yaptı. Zira Suudi Arabistan, Arjantin’i 2-1 yendikten sonra ülkede 22 Kasım resmi tatil ilan edilmişti.

Galibiyetin ardından çarşamba akşamı Japonya genelinde sevinç gösterileri vardı.

Spontane gösterilerin adreslerinden biri de başkent Tokyo’nun meşhur Shibuya semtinde yer alan ve “dünyanın en kalabalık yaya geçidi” olarak bilinen yerdi.

Dikkat çekici olansa gösterilerin diğer insanları rahatsız etmeden yapılmasıydı.

Yüzlerce Japon ve turist bir anda kırmızı ışığın yanmasıyla yaya geçidinde sevinç gösterisi yaptı. Yeşil ışığın yanmasıyla birlikte göstericilerin kenara çekilerek araçlara yol vermesi dikkat çekti.

Japonya, Dünya Kupası’ndaki ikinci maçını pazar günü (26 Kasım) Kosta Rika ile yapacak.

Kaynak: Artı Gerçek