fbpx

Almanya’da hayat pahalılığına karşı eylemler sürüyor

Paylaş

Almanya’da hayat pahalılığına karşı eylemler 15 Ekim günü de değişik kentlerde devam etti. Bir süredir sosyal medya üzerinden dikkat çeken “#IchBinArmutsbetroffen” (Ben yoksulluk mağduruyum) inisitatifi tarafından Berlin’de başbakanlık dairesi önünde yapılan eyleme 200 kişi katıldı. Partilerin, sosyal kurumların ya da sendikaların temsilcilerinden ziyade asıl olarak yoksulluk içinde yaşayan insanların katıldığı ve konuşmaların yapıldığı eylemde söz alan Anni W. “Ben yoksulluk mağduru bir insanım ve bundan utanmıyorum” dedi. Aynı zamanda sosyal medya üzerinden “#IchBinArmutsbetroffen” kampanyasının başlatıcı olan Anni W. medyanın ilgisini çekti. Sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlar kısa sürede binlerce kişiye ulaşıyor. Bir çok sosyal kurum kampanyaya destek veriyor.

LEIPZIG’DE 3500 KİŞİ SOKAĞA ÇIKTI

Doğu Almanya’da bulunan Leipzig’de ise cumartesi günü binlerce kişi hayat pahalılığına ve yoksulluğa karşı sokağa çıktı. Çok sayıda kurum ve örgütün bir araya gelerek kurduğu “Artık yeter! Kâr için donmayacağız” (Jetzt reicht’s! Wir frieren nicht für Profite!) sloganı altında bir araya gelen pek çok kurum tarafından kent merkezinde yapılan eyleme 3 bin 500 kişi katıldı. Leipzig’de daha önce Sol Parti tarafından düzenlenen eyleme ise 5 bin kişi katılmıştı.

Aynı gün Brandenburg eyaletinin başkenti Potsdam’da yapılan eyleme ise bin kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda, taşınan pankartlarda yoksullara daha fazla yardım yapılması çağrısı yapıldı. Jena’da yapılan eyleme ise 500 kişi katıldı.

Almanya’da 22 Ekim’de altı büyük kentte Birleşik Hizmet Sendikası (ver.di) ve değişik sosyal kurumların çağrısıyla hayat pahalılığına, enflasyona ve yoksulluğa karşı büyük eylemler düzenlenecek. 

Kaynak: Yeni Hayat