fbpx

Erdoğan’ın Kürt ve kadın düşmanlığı

Paylaş

Türkiye devleti ve AKP-MHP ittifakı alenen savaş suçu işliyor. Erdoğan bu savaş suçunun birinci dereceden sorumlusudur. 20 yıldır İktidarını dincilik (bunun getirisi çok kalmadı toplumda) milliyetçilik, ırkçılık, cinsiyetçilik, homofobi üzerinde yürütüyor. Bütün dünyanın halkalarının gözü önünde, 25 yıldır emperyalist devletlerin desteğini alarak Kürt halkına karşı topyekün savaş yürütüyor.

Erdoğan iktidarı son olarak kullanılması tüm dünyada yasaklanan ve uluslararası yaptırım gerekçesi olan kimyasal silahları PKK gerillalarına yönelik kullandı. 17 gerillayı kimyasal silahlar ile katletti. Bu kadar açık ve net olmasına rağmen NATO, BM, OPCW (Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü) sessiz sedasız izliyor.

Kürt halkı biryandan kimyasal silahlarla katledilirken, faşist Erdoğan AKP’ye geçen milletvekili Çelebi’ye saf ettiği ırkçı sözlerle sosyolojik olarak da katliamını sürdürüyor. Çelebi’nin eşine daha fazla çocuk yapma tavsiyesinde bulunurken “kadının kariyeri anneliktir” diyerek yaptığı cinsiyetçiliğin yanı sıra ırkçılık yapmayı da ihmal etmiyor! Erdoğan’ın Çelebilere söylediği “(Çocuk) Sayıları artırmak lazım, bak PKK’nın 5 tane 10 tane 15 tane var” sözü düpedüz ırkçılıktır. Çelebilerden istediği 10-15 çocuğu da kirli savaşa, maden katliamlarına, açlığa, sefalete sürüyor ayrıca.

Hangi PKK linin 5-10-15 çocuğu var. Burada PKK derken Kürt halkını kastettiği açık. Ve aynı zamanda bütün Kürtleri PKK’li olarak gördüğünü de açık etmiş oldu Erdoğan. Diline yansıyan bilinçaltı Erdoğan’ın Kürt halkına karşı saldırganlığının motivasyonunu da işaret etmiş oluyor. İşbirlikçi Kürtler de bu bilinç dışavurumundan sonra durumlarını bir kez daha gözden geçirsinler artık!

Ayırım yapmıyor Erdoğan, “en iyi Kürt ölü Kürt’tür” mantığını başka bir örnekle anlatıyor aslında. Erdoğan’ın Çelebilere söylediği söz içerisinde en ilkel gericiliği, militarizmi, ırkçılığı ve cinsiyetçiliği barındırıyor. Her fırsatta kadın bedeni üzerinde siyaset yapıyor. Kadınların kaç tane çocuk yapacağından kaç yaşında evleneceğine ne giyeceğinden ne giymeyeceğine her konuda belirleyici olmak istiyor. Erdoğan’ın bu cinsiyetçiliğine karşı sözümüz net: Sana ne? Kadınlar ister doğurur ister doğurmaz, bundan sana ne? Bedenlerimiz sizin siyaset alanız değil.

Hakeza Kürdün yaptığı çocuk da dert olmuş Erdoğan’a belli ki. Gücü yetse Kürde doğurmayı yasaklayacak! Kürt düşmanlığı, ırkçılık öylesine sarmış ki Erdoğan’ın bünyesini attığı her adımda, ettiği her sözde ortaya çıkıyor.

Ne Kürt halkı ne de kadınlar size ve iktidarınıza boyun eğmeyecek. Ve sizin cinsiyetçi, ırkçı politikalarınıza her zaman isyan ederek sokakları, mücadele alanlarını terk etmeyecekler.

Kadınların ve Kürtlerin faşist, cinsiyeti AKP MHP iktidarına karşı verdiği mücadeleye bütün ezilenler destek olmalıdır. Erdoğan iktidarı Kürtleri, kadınları katlederken LGBTİ+lar, Aleviler, işçiler, devrimciler, demokratlar özgür olamazlar. O yüzden hep birlikte direnelim, birlikte kazanalım.