fbpx

Philadelphia’da (ABD) Ramazan Bayramı kutlamasına silahlı saldırı; ölü ve yaralılar var

Paylaş

ABD’nin Philadelphia şehrinde Ramazan bayramı kutlaması yapan 1000 kişiye yakın Müslüman kitleye iki silahlı grup saldırıda bulundu. Saldırıda yaralananların ve hayatını kaybedenlerin kesin sayısı belirsizliğini korurken, acil durum personeli olay yerinde yaralılara müdahale etti.

Bugün erken saatlerde Philadelphia’da bir parkta Ramazan sonu kutlaması yapmak için bir araya gelen yaklaşık 1000 kişilik topluluğa saat 14:30 civarında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayın yakınındaki polis memurları 30’a yakın silah sesi duyduklarını belirtti. Kutlamanın yapıldığı parkta ‘iki grubun’ silahlı saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. Kolluk kuvvetleri hızla müdahale ederek kaçan üç kişiyi yakaladı ve dört silaha el koydu.

Kaçmaya çalışan saldırganlardan 15 yaşında silahlı bir erkek polis tarafından omzundan ve bacağından yaralanarak yakalandı. Yaralı saldırgan hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Operasyonda 4’ü silahla olmak üzere toplam 5 şüpheli gözaltına alınırken, 3 kişinin de kurşunla yaralandığı belirlendi.

Ayrıntılar geliyor…