fbpx

Eski RAF üyesi Klette 30 yıl sonra Berlin’de yakalandı

Paylaş

Almanya’da uzun yıllardır aranan üç eski Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) militanından Daniela Klette Berlin’de yakalandı.

Almanya’da uzun yıllardır aranan üç eski Kızıl Ordu Fraksiyonu(RAF) mensubundan biri olan Daniela Marie Luise Klette Berlin’de yakalandı. 65 yaşındaki kadının gözaltına alındığını Verden Savcılığı duyurdu. Klette aşırı solcu RAF’in üçüncü kuşak kadroları arasında sayılıyor.

Kaçak üç eski RAF eylemcisi Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub ve Daniela Klette’yi arama çalışmaları 30 yıldır devam ediyor. Pazartesi akşamı Daniela Klette’nin Berlin’de tutuklandığı söyleniyor. Verden savcılığından bir sözcü Salı günü taz’a yaptığı açıklamada bu haberi doğruladı. Klette’nin kimliği “kesinliğe yakın bir olasılıkla” tespit edilmişti. 65 yaşındaki Daniela Klette’nin polise direniş göstermeden tutuklandığı bildiriliyor. Alman basınında yer alan haberlere göre tutuklama Berlin’in Kreuzberg semtinde gerçekleştirildi. Ancak söz konusu haber henüz Alman savcılığı tarafından doğrulanmadı.

Aranan üç eylemci de üçüncü RAF kuşağına mensuptu. 1993’te Hessen’de Weiterstadt hapishanesine bombalı saldırı düzenlemekle suçlanıyorlar. Üç eylemci daha sonra ortadan kaybolmuştu. Yeraltına indikten sonra, üçlünün yeraltı yaşamlarını finanse etmek için Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren-Vestfalya’da para taşıyıcıları ve süpermarketlerde çeşitli soygunlar gerçekleştirdikleri ve bu çerçevede iki milyon Euro’dan fazla paraya el koydukları ileri sürülüyor.

Kaynak: Siyasi Haber