fbpx

Erdoğan Yunanistan’da: ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözüm çarpıtıldı

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere özel uçak “TUR” ile saat 09.45’de Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitti.

Erdoğan’ı Esenboğa Havalimanından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer uğurladı.

Erdoğan’a ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da eşlik ediyor. 

Ziyaret öncesi Yunanistan’da yayımlanan Kathimerini gazetesine konuşan Erdoğan, Atina yönetimine sıcak mesajlar verdi.

AA’nın röportajdan aktardığına göre Erdoğan, Yunan basınına da birçok kez yansıyan “Bir gece ansızın gelebiliriz” şeklindeki sözlerinin ‘Batı medyası tarafından çarpıtıldığını’ savunarak, şunları dedi:

“Bizi tehdit edenler bizden çekinmelidir. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör unsurlarına karşı ‘Bir gece ansızın geliriz’ dedik ve gereğini yaptık. Terör yuvalarını başlarına yıktık ve yıkacağız. Batı medyası bu sözlerimi çarpıtma gayreti içindedir.”

Erdoğan, konuşmasının devamında Miçoktakis’e ne diyeceğini aktardı:

“Kendisine şunu söyleyeceğim: Kiryakos, dostum, siz bizi tehdit etmedikçe biz de sizi tehdit etmiyoruz. Gel iki ülke arasındaki güveni sağlamlaştıralım. Ekonomi, ticaret, ulaştırma, enerji, sağlık, teknoloji, eğitim, gençlik, her alanda ikili işbirliğini artıralım.”

Ne olmuştu?

Erdoğan, geçen sene Yunanistan’ın Rus yapımı S-300 füzeleriyle Türk F-16’lara radar kilidi atmasıyla başlayan gerginliğin ardından Atina yönetimine şöyle seslenmişti:

“Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. ‘Eğer bir gece ansızın gelebiliriz’ diyorsak… Teknofest’te bunu söyledim, vakti saati geldiğinde bir gece ansızın gelebiliriz. Niye, eğer ellerinde bu adalar var, bu adalarda üsler var, falan filan var. Buralardan hareketle bize karşı bu tür, böyle gayrı meşru tehditler devam ederse sabrın da bir sonu vardır.”

Bunun üzerine gerilim daha da artmış ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Erdoğan’ın bu sözlerinin ‘kabul edilemez’ olduğunu söylemişti.

Evrensel, Duvar, Gaste Avrupa