fbpx

Almanya Basını: ‘Türk futbolu için utanç verici bir darbe’

Paylaş

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı Alman basınında da geniş yer buldu. Alman gazeteleri yaşananları, “skandal” olarak niteledi…

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı tartışılmaya devam ederken, konu Alman basınında da geniş yer buldu.

Alman spor dergisi Kicker, “Hakeme yapılan saldırının ardından: ‘Türk futbolu için utanç verici bir darbe'” diyerek, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin sözlerini aktardı. Haberde, “skandal” ifadesini kullanan spor dergisi, “MKE Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan lig maçının ardından Türkiye’de bir skandal patlak verdi. MKE Başkanı Faruk Koca hakem Halil Umut Meler’in yüzüne yumruk attı” diye yazdı.

“İĞRENÇ”

BILD gazetesinde de olaylar geniş yer buldu. BILD, “Skandal! Kulüp patronu hakemi dövdü” başlığını kullanırken, “Maçın bitiş düdüğünden sonra Ankaragücü kulübü patronu Faruk Koca sahaya koşup yumruğuyla hakemin yüzüne vurdu. Hakem yerde yatarken, iki kişi daha hakemin kafasına tekme attı” diye yazdı.

BILD, saldırı için “iğrenç” ve “çirkin” ifadelerini de kullandı.

“SKANDAL”

Focus Online da saldırıya yer verdi.

Focus Online, “Süper Lig’de skandal” başlığını kullanırken, “Türk kulüp patronu sahaya daldı ve hakemi dövdü” diye belirtti.

Sportbuzzer ise, haberinde, “Türkiye’de lig maçı sonrası skandal: Hakeme dayaklı saldırı” başlığına yer verdi.

Berliner Tages Zeitung ise, “Türkiye’de skandal” ifadelerini kullandı.

Kaynak: +49