fbpx

MÖP: “Gevriye Akgüç’ün katli Seyfo zihniyetinin devamıdır”

Paylaş

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP) geçtiğimiz günlerde köyünde katledilen 90 yaşındaki Gevriye Akgüç’le ilgili bir açıklama yayınlayarak, tüm demokratik kesimleri Asuri/Süryani/Keldani halkına yönelik aralıksız devam eden Seyfocu katliam zihniyetine karşı duyarlı davranmaya davet etti.

MÖP açıklamasında bir süredir tek tek hedef alınarak katledilen Asuri/Süryani/Keldani’llerin, Seyfocu zihniyetin halen diri olduğunu gösterdiğini söyledi.

MÖP’ün konuya ilişkin yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Turabdin’de Acı, Hüzün ve Yas!

1915 Seyfo/Soykırım dan, günümüze acı, hüzün ve baskı Asuri/Süryani/Keldani halkına yönelik hiç durmadı. Bu bir trajedimi yoksa strateji mi? Bu trajedinin sorumlusu kim? Asuri/Süryani/Keldani halkı mı, yoksa sömürgeci devlet politikaları veya bu politikaların kölesi olmuş yerel işbirlikçi bazı Kürt kesimleri mi?

İşte bu çirkin politikaların sonucu 90 yaşında Gevriye Akgüç kendi köyü Enhil/Yemişli’de gece misafirlikten evine dönerken, alçakça silahlı bir saldırıya uğrayıp, hayatını kaybetti.

Sivil, savunmasız 90 yaşında bir insanı vuran zihniyet, tetik çeken el, 1915 Seyfo/Soykırım döneminden, işbirlikçi ahlaksız dedelerinden kendilerine kalmış barbar bir mirastır. Bu mirasın sahibi, her ne kadar Süryanilerle birlikte aynı köyde yaşıyorsa, yalnız kendisi bir akrep gibi fırsatını buldu mu, ısırıp zehrini bırakıyor. MÖP olarak, bu alçakça, kalleşçe ve barbar cinayeti yapanları, destek sunanları ve zemin sunanları lanetliyor, kınıyoruz!

Bütün dünya gelişmelerine, ışık, umut ve yol gösterici olmuş, Mezopotamya/Betnahreyn coğrafyasında Sümerlerden-Süryanilere kadar uzanan 7-8 bin yıllık kadim halktan, kalmış bir avuç insandan kim ne ister, kim niye korksun? Zalim kimliği ile yaşayan kimse, her zaman hak sahibinden korkar olmuş. Tüm baskı, zülüm ve acılara rağmen Süryani halkı kendi kimliği ile, onurlu emeğine dayanarak yaşamını dostane bir şekilde birlikte yaşadığı halklarla sürdürmektedir. Bugün Turabdin’e bakıldığında, o onurlu emeğin sahipleri, dünyanın dikkatini üzerlerine çektiler, bunu hazmetmeyen faşist, gerici ve işbirlikçi aşağalık kesimler, bu durumu kendilerine bir tehlike olarak gördüklerinden, Sohdo/Şehit Gevriye Akgüç şahsında Süryani halkına, alçakça bir mesaj vermek istiyorlar!

Ahlaksız, barbar zinyetli katiller; Sizler ne yapsanız, onurlu emeğin sahibi Süryani halkını, kendi vatanından koparamazsınız!

Bu yüzden tüm Asuri/Süryani/Keldani halkı, siyasi ve dini Kurumları Gevriye Akgüç’e sahip çıkmalı, katillerden hesap sormalı.

Dünya demokratik kamuoyuna çağrımız, Süryani halkının yanında durmaları, kendi vatan topraklarında yaşayabilmesi için!

MÖP olarak; Gevriye Akgüç ailesine, çocuklarına, yakınlarına, dostlarına ve Süryani halkına baş sağlığı diliyoruz!

Mezopotamya Özgürlük Partisi