fbpx

Basel’de Nazileri engellemek isteyen antifaşistlere polis saldırdı! (Video Haber)

Paylaş

Fransa, Almanya, İsviçre’deki Nazi destekçisi gruplar üç ülkenin kesişim noktası olan Basel’de gövde gösterisi yapmaya devam etmek istiyor. Bunu engellemek isteyen antifaşist gruplara polis yoğun saldırıda bulundu.

Gaste Avrupa / Geçtiğimiz yıl Nazi grupların Basel’de gerçekleştirmek istedikleri mitingin antifaşist çevreler ve demokratik gruplarca engellenmesinin ardından başlayan gerilim ve devlet şiddeti devam ediyor.

Basel Nazi Frei (Nazisiz Basel) İnisiyatifinin organize ettiği eylemlerde çok sayıda antifaşist göz altına alınmış ve haklarında halen devam eden davalar açılmıştı.

Bu gerilim devam etmekteyken Nazi gruplar bu sene bir kez daha Basel’de gösteri yapmak için izin almış, ancak tüm Filistin destek eylemlerini yasaklayan İsviçre devletinin kararından dolayı eylemi iptal etmişlerdi. Resmi olarak eylemi iptal etseler de “Basel’de buluşup, dolaşacağız” diyerek Nazi buluşmasını gerçekleştirmek isteyen grubu engellemek için biraraya gelen antifaşist gruplar bir kez daha polis saldırısına maruz kaldı.

Nazi’lerin Basel’e girişini, yanyana gelişini engellemeyen Basel polisi, antifaşistlerin toplanmasını engellemek için, biber gazı, tazyikli su ve cop kullandı.

Eylem hala devam ediyor.

Ayrıntılar gelecek…