fbpx

Frankfurt’ta skandal: Üniversite 282 öğrenciye önce kabul mektubu gönderdi, sonra geri aldı

Paylaş

Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ne kabul alan 282 öğrenciye üniversiteye kayıt işlemlerinin yapılamayacağı bildirildi. Sorunun üniversitenin yanlış kontenjan bilgisi vermesinden kaynaklandığı belirtildi.

Almanya’da bir çok üniversiteye başvurular hochschulstart.de adresinden gerçekleştiriliyor. 282 öğrenciye yanlışlıkla verilen kabul mektubunun ise üniversitenin kontenjan sayısını hatalı vermesinden kaynaklandığı bildirildi. Goethe Üniversitesi 48 saat içinde 282 öğrenciye mail yoluyla bilgilendirme yaptıklarını belirtirken, bazı öğrenciler artık farklı okulların da kabul sürelerinin dolduğunu ve bu sene kayıt yaptıramayacaklarını ifade etti.

Üniversite sorumluluğu kabul etti

Goethe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enrico Schleiff hatanın Goethe Üniversitesi’nin sistemiyle alakalı olduğunu kabul ederek durumun öğrenciler için ne kadar kötü olduğunu bildiklerini ifade etti. Üniversite adına özür dileyen Rektör, Hessen eyaleti başta olmak üzere diğer eyalet yetkilileri, hükümet ve üniversitelerle irtibata geçtiklerini ve acil bir çözüm için çabaladıklarını kaydetti.