fbpx

Soylu’dan İBB’ye teftiş açıklaması: Başımıza gelecek felaketi engellemek için yapıyoruz

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) çalışan bazı personellere yönelik “terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler olduğu” iddiasıyla ‘özel teftiş’ başlatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Soylu, İBB’ye yönelik ‘özel teftiş’ yapılmasına ilişkin “Başımıza gelebilecek felaketi engellemek için yapıyoruz” savunmasını yaptı. “İhbarlar gelmeye başladı” iddiasında buluna Soylu, “Dağda bulunmuş, ‘FETÖ’den ihraç ettiğimiz birçok kişinin yoğunlaştırılmış olarak İBB’ye işe alındığını” öne sürdü.

Soylu, İBB’ye yönelik teftişe ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

“Dağdaki teröristlerle mücadele ediyoruz, şehirlerdeki terörizmle mücadele etmeyecek miyiz? Fehriye Erdal kimdir? Çok yüksek korunaklı Sabancı Center’a nasıl girmişti? Kimi katletti? Peki Muhammet Fatih Safitürk kamunun içerisinde görev alanların iş birliğiyle katledilmemiş miydi? Biz kendimizle ilgili, devlette çalışanlarla ilgili bir terör irtibatı bulduğumuz zaman kendimizi suçlu mu hissediyoruz? Hayır. Tam tersine, burayı temizlemeye, yarın öbür gün başımıza gelebilecek bir felaketi engellemek için, terör irtibatıyla devletin bir arada olmayacağını ortaya koymak için bunu gerçekleştiriyoruz. Yarın öbür gün yapılacak bir eylem, bu kişiler üzerinden gerçekleştirilirse, bu sefer bunu sormazlar mı? Siz ne iş yapıyorsunuz, sizin göreviniz nedir? Siz hangi sorumluluğun içerisindesiniz ki bunlara evet veya hayır demediniz. Sosyal medya çığırtkanlığıyla terörle mücadele etmiyoruz. Biz laf cambazlığıyla da bununla mücadele ediyor değiliz. Türkiye’nin şu an her tarafında huzur ve güven var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu bir konseptle birlikte tüm güvenlik güçleri ve istihbarat ağıyla bunu sağlamaya çalışıyoruz.”

Kaynak: ArtıGerçek