fbpx

Uçan Taksiler Paris semalarında deneme uçuşuna başlıyor

Paylaş

Alman teknoloji şirketi Volocopter tarafından geliştirilen ve Volocity adı verilen uçan taksiler Olimpiyat Oyunları boyunca Paris’in semalarında test edilecek. Ulaşım Bakanlığı’ndan henüz sertifika alınmadığı için uçan taksiler sadece özel davetlileri taşıyacak.

Hızla gelişen yeni teknoloji Paris’i uçan taksileri ağırlayacak ilk başkent olmaya hazırlıyor. Alman start-up Volocopter tarafından geliştirilen uçan taksiler 2024 Yaz Olimpiyatları ile Paralimpik Oyunları boyunca Paris Semalarında gövde gösterisinde bulunacak.

Volocopter CEO’su Dirk Hoke, Volocity adı verilen uçan taksilerin Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları boyunca Paris’te özel davetlileri taşıyacağını söyledi.

Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre, ticari uçuş izni için henüz sertifika alınmamasından dolayı uçan taksiler ücret karşılığında yolcu taşımayacak.

Olimpiyat ve Paralimpik oyunları elektrikle çalışan ve dikey kalkış yapan uçan taksiler için önemli bir deneme imkanı olurken, Paris’te dünyada uçan taksilere ev sahipliği yapacak ilk başkent unvanını sağlayacak.

Avrupa ve Fransız Hava Güvenliği Ajansı’nın onayıyla deneme uçuşları yapacak olan Volocity taksi, gerekli yasal düzenlemeler sağlandıktan sonra Paris’te ticari uçuşlara başlayacak. Tüm yasal izin alma sürecinin 2024 yılının sonundan önce tamamlanması bekleniyor.

Gönde 5 sefer yapacak olan uçan taksiler Issy-les-Moulineaux – Austerlitz Garı, Issy-les-Moulineaux – Saint-Cyr-l’Ecole ve Bourget Havaalanı ile Roissy-CDG Havalimanı arasında özel davetli taşıyacak.

18 küçük motorla çalışan taksilerde, deneme süreci boyunca sadece bir yolcu ile taksinin pilotu bulunacak.

Kaynak: Le Figaro