fbpx

DEM Partililere operasyon: İki günde 100 kişi gözaltına alındı

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetici ve üyelerine yönelik İstanbul ve Diyarbakır’da düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişinin evine baskın yapıldı.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, İstanbul’da yapılan ev baskınlarında DEM Parti Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü Yöneticisi Doğu Yılmaz ile parti üyesi Süleyman Turgut gözaltına alındı. Diyarbakır’da ise aralarında DEM Parti Gençlik Meclisi üyelerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

BBC Türkçe, Diyarbakır’da gözaltına alınanların sayısının 21 olduğunu aktardı.  

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında yapılan operasyonlar nedeniyle yeni gözaltılar olabileceği ifade edildi. 

Gözaltına alınanlar hakkında bir günlük avukat kısıtlılığı getirilmesinin yanı sıra soruşturma dosyasına da kısıtlama getirildiği öğrenildi.

Dün de Batman, Şırnak ve İzmir’de yapılan ev baskınlarında aralarında DEM Parti yöneticilerinin de olduğu 44 kişi gözaltına alındı.

İzmir’de Nevruz kutlamaları sonrasında DEM Parti Çiğli Eş Başkanı Leyla Tufan’ın da aralarında olduğu 35 kişi gözaltına alınmıştı.