fbpx

DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları 2 Mart’ta İsviçre’ye geliyor

Paylaş

DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) İsviçre örgütünün düzenlediği “Barışa Ses Ver” şölenine katılmak üzere 2 Mart Cumartesi günü İsviçre’ye geliyor. Oensingen’de gerçekleşecek şölende sanatçı Niyazi Koyuncu, Serenat Ezgi ve Azad Karahan barış şarkıları seslendirecekler.

SYKP İsviçre yaptıkları duyuruda şöleni “dünyanın dört bir yanında yükselen savaş tamtamlarına karşı ‘Barışa Ses Ver’mek için düzenlediklerini” belirtti. Geçtiğimiz yıl Azerbaycan tarafından işgal edilen Artsakh (Dağlık Karabag), Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaş, Suriye’de süren çatışmalı hal, Yemen’de büyük bir yıkıma neden olan iç savaş, yıllardır dört parça Kürdistan’da süren işgal ve çatışmalar ve son olarak Filistin’de neredeyse bir Holokost’a dönen İsrail işgalinin “Barış” talebini her zamankinden daha acil ve önemli bir hale getirdiğini vurgulayan SYKP, bütün bu savaşlarda emperyalist – kapitalist ülkelerin rolünü ve ikiyüzlü tutumlarını teşhir edeceklerini duyurdu.

İsviçre devletinin de çok övündüğü “tarafsızlık politikasını” bozarak bu savaşlarda doğrudan ya da dolaylı olarak taraf olduğunu belirten SYKP İsviçre, savaşların faturasını emekçi halkların ödediğine dikkat çekti.

3. Dünya savaşı riskinin arttığı bu süreçte güçlü bir enternasyonal barış hareketine ihtiyaç olduğunu belirten SYKP, “Barışa Ses Ver” Şöleninin bu ihtiyacı güçlü bir şekilde dile getireceğini söylüyor.

DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları’nın yanı sıra İsviçre’den Komünist Gençlik Eş Başkanı ve Filistin- İsviçre Dayanışma Platformu üyesi Inès Marthaler ve SYKP İsviçre Eş Sözcüsü Berfin Göçer’in konuşmacı olacağı şölen Solothurn kantonuna bağlı Oensingen Bienkensaal’da 18:00’da başlayacak.