fbpx

Sığınma kampında bomba paniği! Soruşturma devam ediyor!

Paylaş

İsviçre’nin Obwalden’a bağlı Glaubenberg sığınmacı kampı, dün akşam saatlerinde bomba ihbarıyla boşaltıldı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, itfaiye aracı ve bomba imha ekibi gönderildi.

Devlet Göç Müsteşarlığı’nın (SEM) yaptığı açıklamaya göre, Obwalden’a bağlı Glaubenberg sığınmacı kampına yönelik bomba ihbarı yapılmasının ardından polise “derhal bilgi verilerek”, yaklaşık 240 sığınmacı ve çalışanın “derhal tahliyesi” emri verildi.

Kampta kalan mültecilerden edinilen bilgiye göre, iltica başvurusu ret edilen bir sığınmacının kampı terk ederken kamp yetkililerine bıraktığı mektupta bomba ihbarında bulunduğu iddia edilmekte. Söz konusu olay, Glaubenberg kampında yaşayan bir sığınmacının, iltica talebine ret yanıtı verilmesi ve mahkemenin ülkeyi terk etmesini istemesinin ardından yaşandı.

Kimliği belirlenemeyen sığınmacının kampı terk ederken kamp yetkililerine bıraktığı mektupta, akşam saatlerinde saat 21.00 civarında içeriye bıraktığı bir sırt çantası ile kampı havaya uçuracağını yazdığı iddia edilmekte. Bunun üzerine kampta yaşayan sığınmacılar Eigenthal kampına sevk edildi.

SEM’İn açıklamasında da “Sığınmacılar otobüsle İsviçre’nin merkezindeki diğer iki SEM geçici sığınma evine transfer edildi ve geceyi orada geçirdiler” dendi. 

Bu sırada polise bağlı bomba imha ekipleri sığınma merkezini incelediler ancak herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı. Obwalden polisinin yanı sıra Nidwalden, Lucerne, Zürih ve Bern’den acil müdahale ekipleri de olay yerinde hazır bulundular. Operasyon hakkında Federal Meclis Üyesi Beat Jans’a da bilgi verildi.