fbpx

Gazze bombalanırken Burak Erdoğan İsrail’de gemisini yüklüyormuş

Paylaş

Gazeteci Metin Cihan, Tayyip Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan’a ait şirketin Gazze’deki El Ehli Baptist Hastanesi’nin vurulduğu günlerde İsrail’den sevkiyat yaptığını duyurdu

Gazeteci Metin Cihan, Türkiye-İsrail arasında sevkiyat yapan gemilerin sahiplerine yönelik araştırmalarını paylaşmaya devam ediyor. Daha önce AKP’liler, BBP’liler ve HÜDA-PAR’lılar ile bağlantılı gemileri teşhir eden Cihan, son paylaşımında Tayyip Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan’a ait geminin de İsrail’den sevkiyat yaptığını duyurdu.

11 Ekim’de Limak’a ait İskenderun Limanı’ndan kalkan Manta Denizcilik’e ait Halit Yıldırım adlı gemi, 14 Ekim’de İsrail’in Aşdod Limanı’na vardı. Burada yükleme yaptıktan sonra 18 Ekim’de yükünü teslim etmek üzere Florida’ya hareket etti.

Google’da “Manta Denizcilik”, “Halit Yıldırım” ve “Burak Erdoğan” ifadelerinin aratıldığında dahi onlarca haber çıktığına dikkat çeken Cihan, şirketin kayıtlarına dair de veriler sunuyor.

Halit Yıldırım gemisinin gemisinin bağlı bulunduğu şirket olan Manta Denizcilik’in resmi kayıtlarına İstanbul Ticaret Odası sayfasından baktığını ve sahibinin Mecit Mert Çetinkaya olduğunu ifade eden Cihan, şirket adresinin “Salacak Mahallesi, Salacak İskele Caddesi, No: 18” olarak göründüğünü ekledi.

Çetinkaya’nın Ticaret Sicil Gazetesi’nden bulduğu TC kimlik numarasıyla İTO Bilgi Bankası’ndan diğer şirketinin Burak Erdoğan’a ait MB Denizcilik olduğunu ifade eden Cihan, şirket adresinin de web sitesinin de aynı olduğuna dikkat çekti.

Hastane bombalanırken…

Cihan geminin limandan ayrıldığı tarihin Gazze’deki El Ehli Baptist Hastanesi’nin vurulmasından bir gün sonra olmasına da dikkat çekip şunları söyledi: “Özetle, Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ekim’de hastane bombaladığı için İsrail’i kınarken, oğlu Burak Erdoğan’ın şirketi İsrail limanında yükleme yapıyordu. 28 Ekim’de yine İsrail’e laflar dizip insanları mitinge çağırırken, oğlunun gemisi yükünü almış, Cebelitarık Boğazı’nı geçiyordu.”

Erdoğan ve ailesinden suç duyurusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Metin Cihan hakkında sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan ve ailesi tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, Metin Cihan’a ‘Hakaret’ ve ‘İftira’ suçlamalarından dava açılması talep edildi. Şikayet üzerine İstanbul Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

aha önce AKP’liler, BBP’liler ve HÜDA-PAR’lılar ile bağlantılı gemileri ortaya çıkaran Cihan, “İsrail’e terör devleti diyenler? bebek katili diyenler? Cumhurbaşkanının oğlunun israil ile ticaretini sürdürmesi normal mi? Milyon dolarlık ticarete ses çıkarmayıp Starbucks’ta kahve içene saldırmak, Burger King işçisini bıçaklamak nasıl bir seviye?” diye sordu. Gazeteci Cihan yandaş Sabah gazetesinin linç kampanyasına ilişkin ise “Konu ben değilim, Gazze bombalanırken Burak Erdoğan’ın gemisinin ticareti” diyerek tepki gösterdi.

Sendika.org / Gazete Pencere / Gaste Avrupa