fbpx

Nuri Bilge Ceylan, “Kuru Otlar Üstüne” ile Altın Palmiye için yarışıyor

Paylaş

Nuri Bilge Ceylan’ın yazıp yönettiği Kuru Otlar Üstüne filmi, 76. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışıyor.

Kış Uykusu filmi ile 2014 yılında Altın Palmiye ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan, bu kez Kuru Otlar Üstüne filmi ile Altın Palmiye’yi hedefliyor.

Ceylan’ın yedinci kez yarıştığı Altın Palmiye için güçlü kadrosuyla gösterime giren ‘Kuru Otlar Üstüne’, Türkiye’nin ücra bir köyünde zorunlu hizmetini tamamlamak üzere olan genç resim öğretmeni Samet’in (Deniz Celiloğlu), başka bir öğretmen Nuray (Merve Dizdar) ile karşılaşmasının ardından değişen planlarını anlatıyor.

Ceylan yaptığı açıklamada, filmin erken yaşta zorunlu şark görevine yapmak için gönderilen memur ve öğretmenlerin kişisel inançlarındaki “kademeli değişikliği” aktarmak istediğini söyledi.

Amerikan popüler kültür ve sinema dergisi Variety, Ceylan’ın 197 dakika boyunca “insanın iyi ya da kötü, bencil veya anti-kahraman olma, aynı anda hem ilgi hem de yalnızlık arzulama ve bütün gece bunun hakkında konuşma hakkını” inceleyen “Kuru Otlar Üstüne” ile önceki çalışmalarındaki temaların daha da “derinine” indiğini yazdı.

Başrollerinde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici’nin rol aldığı film, Cannes Film Festivali’nin ‘Ana Yarışması’nda Altın Palmiye için yarışıyor.

(Euronews)