fbpx

Yeşil Sol Parti Berlin’de dayanışma mitingi gerçekleştirdi

Paylaş

Cumartesi günü, Yeşil Sol Parti Berlin’de HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Almanya Eş Sözcüsü Leyla İmret ve HDP Eski Milletvekili Ahmet Yıldırım’ın katıldığı dayanışma mitingi gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın yerine geçecek kişiyi denetlemek için Yeşil Sol’un güçlü bir parlamento sayısına sahip olması gerektiğini belirten Ertuğrul Kürkçü, “Devrimcilik kavga edileceği zaman kavga etmek, kovalanacağı zaman kovalamaktır. Bugün kovalama zamanıdır” dedi. “Türkiye’de seçim güvenliği yoktur. Seçim güvenliği sadece yüzde 10 oy farkla sağlanır. Oy farkı ne kadar artarsa seçim güvenliği o kadar artacak. Kadın arkadaşlara sesleniyoruz; en çok umudumuz sizdedir. Kadınlar; bugün erkeklerden, devletten, bütün iktidarlardan kurtulun. Kurtuluşun adresi Yeşil Sol Partidir. Tayyip Erdoğan korkuyor; halktan korkuyor, sultanlığının yıkılacağından korkuyor. Faşizm yenilecek. Faşizmin kurumsallaşmasına izin vermeyeceğiz. Biz zafere kadar halkımızın hizmetindeyiz.” dedi.

Seçim Koordinasyonu Üyesi  Hüseyin Yılmaz, “Bu seçimde Kürt halkı, Kürt siyasal hareketi olarak Tayyip Erdoğan’ı alt edecektir” dedi. Yeşil Sol Parti dışında atılan her oyun, çeteci faşist iktidarın hanesine yazılacağını kaydeden Yılmaz, “Bu seçim kader seçimidir. Bu seçimde sandığa giderken Cizre’yi, Nusaybin’i unutmadan hareket etmeliyiz. Daha önce seçimlerde yendiğimiz iktidarı bu sefer de yeneceğiz” diye konuştu.
Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümü vesilesiyle başka bir alanda eylem yapan Ermeniler de  dayanışmak için eylem alanına geldi. “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana gelan” sloganlarıyla alana giren kortej, yoğun bir coşku ile karşılandı.

ANF Images

Bu sırada HDP Meclis eski Grup Başkanı Ahmet Yıldırım, “Tarih, bizi sahneden silmek isteyenleri tarihten silme imkanı veriyor. Bugün Erdoğan’ın düşmesi yetmiyor; Erdoğan’ın yerine gelecek kişiyi de değişime zorlamak için Yeşil Sol Parti’nin güçlü bir parlamenter sayısına erişmesi gerekiyor. Derdimiz sadece isim değişikliği değil. Değişimi zorlayacak bir sayıya ulaşmak istiyoruz. Bu sebeple 100 vekil istemi plansız değil. Bugün dünden daha güçlüysek, bugün dünden daha çok değişimin anahtarıysak bu, gerideki direnişin sayesindedir. Onlar faşizmin finalini oynadılar, halkımız da direnişin finalini oynayacak.’ dedi.
Yıldırım’ın konuşmasından sonra Sanatçı Maviş Güneşer, sahneye çıktı.
Die Linke’den Hakan Taş da katılımcıları selamlayarak, “14 Mayıs’ta Erdoğan ve Soysuz’u gönderelim” dedi, Die Linke olarak Kurdistan ve Türkiye’de seçim sürecinde denetleyici olarak bulunacaklarını belirtti.

“Buradan İmralı ve Edirne’ye selam gönderiyoruz” diyerek konuşmasını sonlandıran Hakan Taş’ın ardından şenlik, sanatçı Yaşar Kurt’un müzik dinletisiyle sona erdi.