fbpx

Erdoğan “Seçimler 14 Mayıs’ta, sonrasında herkese hak ettiği muameleyi yapacağız”

Paylaş

Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda, deprem kayıplarından muhalefeti sorumlu tuttu, eleştirileri “not ettiklerini” ve 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden sonra, “herkese hak ettiği cevabı vereceklerini” söyledi.

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında “Türkiye’nin ‘asrın felaketi’ olarak tanımlanan bu afetlerin yaralarını sarması, doğrudan ve dolaylı etkilerini toparlaması için güçlü bir yönetime, güçlü bir siyasi iradeye ihtiyacı [olduğunu]” söyledi ve ülkenin “seçim gerilimi ve tartışmalarından hızla çıkması için” Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 14 Mayıs’ta  yapılacağını tekrar etti.

“Altılı Masa”da meydana gelen kriz ve sonrsına ilişkin bir değerlendirme yapmayan Erdoğan, muhalefetin eleştirilerinden duyduğu rahatsızlığı saklamadı ve “her şey normale döndükten sonra “herkese hak ettiği cevabı verecek[leri], herkesi hak ettiği muameleye tabi tutacakları” konusunda uyardı.

Seçim kampanyasını
deprem üzerine kuracak

Erdoğan “seçim sürecindeki gündem[lerinin] yine deprem olaca[ğını]” söyledi. “Seçim süreci[nin] beraberinde getirdiği yıpratıcı siyasi gerilimler ve gündemi uzunca bir süre kilitlemesi sebebiyle ister istemez bu çabaları gölgeleme riski taşı[dığını]” iddia etti.

“Türkiye’nin ihtiyacı[nın] deprem bölgesindeki yaraları saracak ve ülkenin tüm kayıplarını hızla telafi edecek bir odaklanma [olduğunu] savunan Erdoğan seçim sürecinin bu açıdan “gündem sapmasına yol açacağını” ve “bir an önce geride bırakılması [gerektiğini] söyledi.

Erdoğan […] “Ülkemizin bir bölümü yıkılmış, on milyon insanımız evinden, işinden huzurundan olmuşken siyasi çekişmelerle polemiklerle, kavgalarla örülü bir seçim kampanyası yapmayı iç[lerine] sindire[meyeceklerini]” ileri sürdü. “Biliyorsunuz, depremin ilk gününden itibaren asla siyasi tartışmalara girmedik. Söylenen her şeyi sergilenen her tutumu not ettiğimizi belirtmekle yetindik” dedi.

Herkesi ve her şeyi not etmiş

Erdoğan, “milletimizi devletine karşı tahrik edenleri de, yalan ve iftiralarla çalışmaları tehlikeye atanları da, kamu görevlilerimiz ve vatandaşlarımız bölgede mücadele ederken, rahat koltuklarında ahkam kesenleri de, insanımız can derdindeyken mal bölüşümü derdine düşenleri de, kısacası gördüğümüz, duyduğumuz her şeyi not ettik, dedi.

Herşey normale dönünce hesap soracak

Erdoğan, “depremzedelerin yaralarını sarıp yüzlerini güldürene kadar bu notları tutmayı sürdüreceklerini, […] normal gündeme döndükten sonra ise herkese hak ettiği cevabı verecek. herkesi hak ettiği muameleye tabi tutacakları” konusunda uyardı.

Seçim takvimi

Erdoğan bu nedenlerle “İnşallah 10 Mart Cuma günü anayasanın “kendisine verdiği verdiği yetkiye dayanarak alacağı seçim kararının ertesi gün Resmi Gazetede yayımlanmasıyla süreci başlatacaklarını” açıkladı.

“Seçim takvimiyle ilgili hususlar[ın], Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yetki alanına gir[diğini]” söyleyen Erdoğan, “hangi sebeple olursa olsun 6 Şubat felaketinden sonra ikametgahını veya seçmen kaydını değiştiren depremzedelerin kendilerine sağlanan hak ve imkanlardan mahrum kalmamalarını sağlayacak bir cumhurbaşkanlığı kararnamesini yayınlayacağını” da duyurdu. 

Kaynak: Bianet