fbpx

Çadırları Ahbap’a satan Kızılay hakkında suç duyurusu

Paylaş

Eski Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Kızılay yönetimi hakkında, TCK’nın 220’nci maddesinde düzenlenen “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçunu işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kızılay’ın depremzedelere yardım etmek isteyen Ahbap derneğine depremin üçüncü gününde iştirak şirketi Kızılay Tekstil A.Ş. aracılığıyla 46 milyon lira karşılığında 2 bin 50 adet çadır sattığı ortaya çıkmıştı.

Dönmez’in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, “Elinde bulunan imkanları deprem anından itibaren depremzedeler için kullanmak zorunda olan Kızılay Derneği, deprem felaketinin ortaya çıkmasından sonra derhal ve aceleyle deprem bölgesine sevk etmek zorunda iken para karşılığı elindeki çadırları satmış ve tüzüğün zorunlu kıldığı görevleri zararları en aza indirmek ve tüzükteki amaca uygun olarak ve verimli bir şekilde kullanmamış, barınma sorununu hızla çözmek zorunluluğu varken elindeki stokta bulunan çadırları satmak suretiyle ve yurttaşlarımızın barınma ihtiyacı devam ederken depolarında çadırları bekleterek deprem felaketinden sonraki hareket tarzı itibariyle zincirleme bir çok sorumluluğu gerektirecek şekilde davranmıştır” denildi.

CHP, Kızılay’ın tüm çadırlarını almak istiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Kızılay’ın elindeki tüm çadırları satın alıp deprem bölgesine göndermek istediklerini söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Nasıl olur da Cumhuriyet’le yaşıt olan kurum Kızılay çadır satar?” dedi.

CHP lideri, “Kızılay yetkililerine sesleniyorum: Deponuzda kaç çadır varsa getirin hepsini alacağız ve deprem bölgesine götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DW Türkçe