fbpx

Danimarka’da kadınlara zorunlu askerlik hazırlıkları

Paylaş

ABD ve AB ülkeleri, silah sevkiyatlarıyla Rusya-Ukrayna savaşının uzamasını sağlarken Danimarka’da kadınların zorunlu askerlik yapması için çalışma başlatıldı.

ABD ve Avrupa ülkeleri, Rusya’ya karşı Ukrayna’ya ağır silah ve mühimmat desteğini artırırken Danimarka’da kadınların zorunlu askerlik yapması için çalışma başlatıldı.

Danimarka, NATO üyeliği gereği askeri harcamalarını gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 2’sine çıkarmaya da hazırlanıyor.

Danimarka’da kadınlar orduya gönüllü olarak katılabilirken, erkekler kurayla belirlendikten sonra silah altına alınıyor.

Euronews’in haberine göre Danimarka Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Jakob Ellemann-Jensen, TV2 kanalına verdiği röportajda, daha fazla kadının silah altına alınmasının ordu için “faydalı” olacağını söyledi.

Söz konusu girişim, NATO’nun Danimarka’yı “denizde ve karada yeterli güvenlik gücü bulundurmamakla” eleştirdiği yıllık raporunun ardından geldi.

Danimarka, geçen ay yaptığı açıklamada savunma harcamalarını 865 milyon dolar artıracağını duyurmuştu.

Danimarka, Ukrayna’ya silah ve mühimmat desteğinde de bulunuyor.

Almanya’nın 14 adet Leopard 2, ABD’nin de 31 adet Abrams tankı göndereceğini duyurduğu Ukrayna’ya Norveç’ten de panzer desteği açıklaması gelmişti. Danimarka ise Leopard tankı gönderme planlarının olmadığını duyurmuştu.