fbpx

İngiltere’de grev dalgası sürüyor: 10 bin ambulans personeli greve gidecek

Paylaş

İngiltere’de enflasyonun üzerinde zam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden sağlık çalışanlarının grevleri sürüyor. GMB Sendikası, şubat ve mart ayında 10 bin sağlık çalışanının daha greve gideceğini açıkladı.

İngiltere’de iktidarda bulunan muhafazakar Rishi Sunak hükümetinin kamudaki ücretlerde ve çalışma koşullarında iyileştirmeye gitmemesi sebebiyle ülkede patlak veren son yılların en yaygın grev dalgası sürüyor. İngiltere ve Galler’de on binlerce üyeye sahip GMB sendikası bugün yaptığı açıklamayla, aralarında acil müdahale görevlileri, ambulans çalışanları ve acil çağrı operatörlerinin de bulunduğu 10 binden fazla sağlık personelinin dört gün daha greve gideceğini duyurdu.

Buna göre, sendikanın İngiltere ve Galler’deki üyeleri 6 Şubat, 20 Şubat, 6 Mart ve 20 Mart tarihlerinde iş bırakacak. GMB Ulusal Sekreteri Rachel Harrison yaptığı açıklamada, “Acil yardım çalışanlarının hükümete kızgın olduğunu” belirtti ve hükümete “Derhâl görüşmelere başlama ve ücretleri yükselteme” çağrısı yaptı.

Sendikalar enflasyonla erimeyecek zam istiyor

Son 40 yılın en yüksek enflasyon oranlarının ölçüldüğü ülkede sendikalar, enflasyon oranının üzerinde artış talep ediyor. Sektördeki düşük ücretler sebebiyle sürekli personel kaybı yaşandığının altını çizen sendikacılar, geçen hafta Sağlık Bakanı Steve Barclay ile yapılan görüşmeden de sonuç çıkmaması üzerine hemşirelerin bugün ve yarın greve gideceğini duyurmuştu.

Kaynak: Artı Gerçek