fbpx

İngiltere’de yılın ilk grevini demiryolu temizlik işçileri başlatacak

Paylaş

Demiryolu temizlik işçileri, daha iyi çalışma koşulları ve saatlik ücretlerinin 15 sterlin yapılması talebiyle başlattıkları mücadelelerine grev ile devam edeceklerini açıkladılar. Çeşitli demiryolu operatörleri için trenleri temizleyen özel yüklenicilerdeki nakliye sendikası RMT üyeleri, endüstriyel eyleme dahil olacak. Ve Londra’nın Dockland Hafif Demiryolundaki ISS temizlik görevlileri Cuma ve Cumartesi maaş, kadrolar ve çalışma koşulları nedeniyle iş bırakacak.

Demiryolu ağı genelinde, 1.000’den fazla sözleşmeli temizlikçi, türünün ilk ulusal eyleminde Yılbaşı gecesi grev yapacak. İşçiler, saati 15 sterlinlik bir ücret, hastalık parası, tatil günleri ve emekli maaşları için kampanya yürütüyorlar.

Sendika, Avanti West Coast, GWR, LNER ve TransPennine Express gibi sözleşmeli temizlik sağlayıcıları kullanan demiryolu şirketlerinin eylemden etkileneceğini söyledi. RMT genel sekreteri Mick Lynch şunları söyledi: “Demiryolu ağında temizlik işçileri ilk kez greve gidiyor. Bu üyelerimizin ücret ve çalışma koşullarında adaletin yerini bulma konusundaki korkusuzluğunun ve kararlılığının bir kanıtıdır. Pandemi sırasında haklı olarak kahramanlar olarak selamlanan işçileri aşırı sömüren bu multimilyon poundluk şirketler, üyelerimizin mütevazı talepleri üzerine müzakere edilmiş bir anlaşmaya varmazlarsa Britanya’daki faaliyetlerinden çıkarılmalıdır. İstasyonlarımızı ve trenlerimizi temiz tutmak gibi bu kadar önemli bir işi yaparken, şirket hastalık veya tatil ödemesi olmadan pek çok kişinin asgari ücretle çürümesi ulusal bir rezalet. Bu temizlik grevleri, demiryollarımızda en çok sömürülen işçiler için endüstriyel kampanyamızın sadece başlangıcı.” dedi.

Kaynak: Morning Star

Çeviri: Gaste Avrupa