fbpx

Fransa’da İranlı bir öğrenci ülkesindeki şiddete dikkat çekmek için intihar etti

Paylaş

Fransa’nın Lyon kentinde eğitim gören 38 yaşındaki İranlı Muhammed Moradi, ülkesinde yaşanan devlet şiddetine dikkat çekmek için yaşamına son verdi. Atladığı nehirde çıkarılan 38 yaşındaki Moradi, ilk yardım ekiplerinin tüm çabasına rağmen hayata döndürülemedi.

Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından işkence edilerek öldürülmesinden sonra İran’da başlayan gösterilerde devletin sert tavrını kınayan İranlı Muhammed Moradi, ülkesinde yaşanan olaylara Batılı ülkelerin dikkatini çekmek amacıyla Lyon ketinde Rhones Nehri’ne atlayarak hayatına son verdi.

« Siz bu görüntüleri izlerken, ben ölmüş olacağım. Stresiz, hüzünsüz bu yolu seçtim. Ülkemde polis insanlara kaldırıyor, çok sayıdaki erkek çocuğu ve kız çocuğunu kaybettik. Biz İranlılar bu durumdan çok yorulduk. Rhone Nehri’ne atlayarak İran halkının yardımınıza ihtiyacı olduğunu göstermek istedim » ifadelerini kullanan Muhammed Moradi’yi nehirden çıkaran kurtarma ekiplerinin hayata döndürme çabası sonuç vermedi.

2019 yılından bu yana eşiyle birlikte Lyon’da yaşadığı belirtilen 38 yaşındaki Muhammed Moradi’nin paylaştığı video on binlerce yorum aldı.