fbpx

Türkiye Can Dündar’ı terörden arananlar listesine ekledi!

Paylaş

Gazeteci Can Dündar, “FETÖ/PYD” etiketiyle İçişleri Bakanlığı’nın ‘terörden arananlar’ başlığındaki ‘gri liste’sine eklendi. Dündar karar hakkında, ”Erdoğan’ın uçağındaki gazeteciler listesi’ne girmekten iyi” yorumunu yaptı.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet gazetesinin eski yayın yönetmeni Dündar’a 2015’te yayımlanan MİT TIR’ları haberi nedeniyle, ikinci yargılamada 27 yıl altı ay hapis cezası vermişti. Dündar’ın mal varlıklarına el konmuştu. Dündar hakkında en son eylülde bir videoda kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştı. İçişleri Bakanlığı, Dündar’ı ‘gri’ kategoride ‘en çok arananlar’ listesine ekledi. Gri listedeki arananlar için 500 bin liraya kadar ödül veriliyor.

2016’da yargılama sürecinde silahlı saldırıya uğrayan Dündar, yurt dışında yaşıyor.

Can Dündar’dan ilk açıklama

Kararla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan gazeteci Can Dündar, ” ‘Erdoğan’ın uçağındaki gazeteciler listesi’ne girmekten iyi böylesi… Her muhalifin bir gün geleceği gerçek adresi…” ifadelerini kullandı.