fbpx

İlerici Enternasyonal: “Kalplerimiz Kürt halkıyla birlikte”

Paylaş

İlerici Enternasyonal Kabinesi Paris’te 3 kişinin öldürüldüğü katliama ilişkin bir açıklama yayınladı. Katliamın Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına denk gelmesinin sürpriz olmadığının vurgulandığı açıklamada etkin soruşturma çağrısı yapıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Paris’teki ve dünyanın dört bir yanındaki Kürt kız ve erkek kardeşlerimize”

Paris’te üç Kürt yurtseverin öldürülmesinin ardından kalplerimiz Kürt halkıyla birlikte.
On yıl önce hemen hemen aynı gün ve aynı yerde üç Kürt kadın aktivistin bir Türk istihbarat görevlisinin silah zoruyla katledilmesini hatırlıyoruz.

Bu yakın geçmiş hatırlandığında, Cuma günkü terör saldırısı, Kürt muhalefetine karşı yürütülen fiziksel ve psikolojik savaş kampanyasında yeni bir tırmanış olarak görülüyor.

Saldırının, Ankara’nın Kuzey Suriye’deki Kürt güçlerini söküp atmak ve ortadan kaldırmak için geniş çaplı bir kara harekâtı yürüttüğü bir dönemde gerçekleşmesini sürpriz olarak görmüyoruz.

(i) Bu üç Kürt mültecinin öldürülme amacının ve arkasındaki şebekenin çözülmesi,

(ii) bu iğrenç suçların tüm sorumlularının adalet önüne çıkarılması ve

(iii) bu suikastların köklerinin on yıl önce Sakine Cansız ve yoldaşlarının faili meçhul cinayetlerine kadar uzanması için kapsamlı bir soruşturma talep ediyoruz.

İlerici Enternasyonal, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kadın ve erkeğin, işçi ve köylünün dayanışma mesajını Kürt halkına ve Kürt halkı için barış ve adalet mücadelesinde hayatını kaybeden Mîr Perwer, Evîn Goyî ve Abdullah Kızıl’ın sevdiklerine taşıyor.

Özgürlük galip gelecektir,
Jin Jiyan Azadi

Açıklamanın orjinali için: “To our Kurdish sisters and brothers, in Paris and across the world”