fbpx

Polisin HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Encü’ye tokat atmasını protesto eden kitleye polis yine saldırdı

Paylaş

HDP eski Milletvekili ve İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü‘ye polisin tokat atmasını protesto etmek isteyenler Kadıköy’de buluştu. Polis, Kadıköy’de HDP binasına girdi. Basın mensupları binanın dışına atılırken aralarında SYKP MYK Üyesi Resul Çatar, SYKP İstanbul Eşbaşkanları Gürşenay Dalveren ve Roni Gören’in de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar alana alkış ve sloganlarla giriş yapıp parti binasına girmesiyle polisin müdahalesi gerçekleşti. Kitle polis ablukası altında alındı.

Polis çemberi içinde bulunan kitle, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Ferhat Encü onurumuzdur” sloganları attı.

Bir grup çevik kuvvet polisleri parti binası içine girdi. Basın alandan uzaklaştırıldı.

Öte yandan, dün Ferhat Encü’ye tokat atan polisin de orada olduğu görüldü.

Polis, HDP Kadıköy ilçe binasına çıkan tüm sokakları kapattı. Sokakların her iki giriş kısmına bariyer ve çevik kuvvet polisleri yerleştirildi. Yurttaşların geçişlerine izin verilmezken, Ferhat Encü ile yaklaşık 35 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlara ters kelepçe takıldı.

İlçe önüne gelen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP milletvekilleri de polis ablukası altına alındı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise ilçe binasında bekletiliyor.

Ne olmuştu?

Hasta ve infazı yakılan mahpus yakınları İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bir araya geldi. Polis, ailelerin nöbetinde HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı.

Aileler, Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAY-DER), Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) ve Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) öncülüğünde, “Hasta ve infazı yakılan tutsaklara özgürlük, tecride son” sloganıyla Boğa Heykeli önünde bir araya geldi.

Eylem sırasında bir polisin Encü’ye tokat atarken görüntüleri de kaydedildi. O anları kayıt altına alan Artı TV kameramanı Mehmet Zeki gözaltına alındı.