fbpx

Bolsonaro: Silahlı kuvvetlerimiz sosyalizmin önündeki son engel

Paylaş

Brezilya’da başkanlık seçimlerini İşçi Partili Lula da Silva’ya kaybeden Jair Bolsonaro, “Silahlı kuvvetlerimiz sosyalizmin önündeki son engel. İnanıyorum ki silahlı kuvvetler birlik halinde” dedi.

Brezilya’da 31 Ekim’de yapılan seçimi kaybeden Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, seçimden sonra ilk kez konuştu. Başkent Brasilia’daki Başkanlık Sarayı’nın önünde halka seslenen Bolsonaro, Anayasa’ya bağlı kalacağını ifade etti.

NTV’nin aktardığına göre, “Ben bir bağlılık yemini ettim. Birçok kişi beni eleştirse de Anayasanın dışına çıkmam. Zaferin de bu şekilde geleceğine inanıyorum” diyen Bolsonaro, “Silahlı kuvvetlerimiz sosyalizmin önündeki son engel. İnanıyorum ki silahlı kuvvetler birlik halinde. Onlar halkımıza ve anayasaya bağlılık yemini etti. Özgürlüğümüzden ordu sorumlu” diye konuştu.

Brezilya’da başkanlık seçiminin ikinci turunda İşçi Partisi lideri Lula Da Silva, oyların yüzde 50,9’unu alarak seçimi kazanmıştı. Bolsonaro’nun oyuysa 49,1’de kalmış, 12 yıllık iktidarı bu sonuçla sona ermişti.

Ülkedeki iktidar devri 1 Ocak’ta yapılacak.