fbpx

Almanya’da 263 bin insan sokakta yaşıyor

Paylaş

Almanya’da Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre 263 bin evsiz bulunuyor. Raporda evsizlerin üçte ikisinin vatandaş olduğuna dikkat çekildi.

Almanya Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın ülkedeki evsizlerin durumu hakkında yayınladığı ilk rapora göre, 31 Ocak 2022 itibarıyla ülkede 263 bin insanın kalıcı bir evi bulunmuyor.

AA’nın aktardığına göre acil konaklama yerlerinde barındırılanlar, arkadaşlarıyla veya tanıdıklarıyla kalan gizli evsizler ve sokaktaki yaşayanlar olmak üzere evsizlerin üç gruba ayrıldığı raporda, yaklaşık 178 bin kişi birinci grupta, yaklaşık 49 bin kişi ikinci grupta ve yaklaşık 37 bin kişi de üçüncü grupta yer aldı.

Evsizlerin yüzde 63’sini erkeklerin, yüzde 35’ini kadınların oluşturduğu ortaya koyulan raporda, ortalama yaş ise 44 olarak belirlendi. Evsizlerin üçte ikisinin Alman vatandaşlığına sahip olması dikkati çekerken, ankete katılanların yarısından fazlası uzun süreli bir hastalıktan veya sakatlıktan mustarip olduğunu, dörtte biri ise bir bağımlılığı (alkol, madde vb.) bulunduğunu belirtti.

Öte yandan, Evsizlere Yardım Derneği, (BAG W) ise Almanya’da 2017 yılında yaklaşık 650 bin kişinin evsiz olduğunu bildirmişti.