fbpx

Fransa’da 27 Ekim ve 10 Kasım için grev çağrısı yapıldı

Paylaş

Hükümetin grevdeki petrol işçilerine müdahalesiyle gerilim yaşanan Fransa’da CGT, 27 Ekim ve 10 Kasım için tekrar grev çağrısı yaptı. Talepler enflasyona uygun ücret ve daha iyi çalışma koşulları.

Fransa’da sendikalar yeniden genel grev çağrısı yaptı.

Petrol rafinerisi ve akaryakıt depolarında başlayan grevin ardından ulaşım, eğitim, sağlık gibi birçok sektörde de insanca yaşanacak ücret talebiyle 18 Ekim’de genel grev gerçekleşmişti.

Başta, başkent Paris olmak üzere büyük kentlerde ve toplamda 200’e yakın yerde çok sayıda meslek grubu grev ilan ederek yürüyüş düzenlemişti.

CGT (Genel İş Konfederasyonu) sendikası, 27 Ekim ve 10 Kasım için tekrar grev çağrısı yaptı.

Ücretlerin artması ve grev hakkının korunması taleplerini öne süren sendika, hükümetin “zorunlu hizmet” adı altında rafinelerdeki direnişçilerin anayasal grev hakkını kısıtlamasını da kınadı.

Hayat pahalılığına karşı ve ücretlerin enflasyona endekslenmesi için verilen mücadelenin bir dinamik kazandığını söyleyen CGT Sekreteri Céline Verzeletti, hükümetin politikasına karşı baskıyı sürdürmek gerektiğini söyledi.

Emekçilerin beklentileri göz önünde bulundurularak hareket edildiğine dikkat çeken sendikacı, bu greve başka sendikalarında katılabileceğine değindi.

10 Kasım’da Paris bölgesinin toplu taşıma sektöründeki çalışanların greve gideceği biliniyordu. 27 Ekim ve 10 Kasım’da ulusal grev çağrısı çerçevesinde yürüyüşler düzenlenecek.

Kaynak:Evrensel