fbpx

İsviçreli pilotlar kazandı, havayolu şirketiyle anlaşmaya varıldı

Paylaş

Pilot sendikası yaptığı açıklamada, “Zorlu müzakerelerin ardından Aeropers ve Swiss yeni bir toplu iş sözleşmesinin temel maddeleri üzerinde anlaşmaya vardı” dedi.

İsviçre’de pilotlar sendikası Aeropers ve havayolu şirketi Swiss International Air Lines yönetimi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) müzakerelerinde anlaşmaya varıldı.

Geçtiğimiz hafta İsviçreli pilotlar, havayolu şirketine anlaşma için “son bir şans” vermişlerdi. Aksi takdirde greve gideceklerini duyurmuşlardı. Anlaşmaya varılması üzerine grev kararı iptal edildi. Pilotlar daha iyi çalışma koşulları için aylardır mücadele ediyorlardı.

Sendika pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Zorlu müzakerelerin ardından Aeropers ve Swiss yeni bir toplu iş sözleşmesinin temel maddeleri üzerinde anlaşmaya vardı” dedi.

Açıklamaya göre anlaşma, aile ve çalışma hayatına yönelik tazminatlarda iyileştirmelerin yanı sıra enflasyonla orantılı bir tazminatı da içeriyor.

Anlaşma kapsamında pilotlar yüzde 2,3 ücret artışı ve yüzde 2 enflasyon tazminatı alacaklar. Çalışma planının açıklanması da bir hafta öne çekildi. Sendika, hastalık dışında çalışma planında başka bir değişiklik yapılmayacağını söyledi.

Aeropers Pilotlar Sendikası Başkanı Clemens Kopetz, “Biz her zaman müzakere masasında bir çözüme ulaşmak istediğimizi vurguladık. Sözümüzü tuttuk” dedi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aeropers sözcüsü Thomas Steffen da “Endişe ve belirsizlik döneminin sona ermesinden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Anlaşmazlık, 1 Nisan’da sona eren ulusal TİS ile ilgiliydi. Eylül ayında pilotlar, havayolu yönetiminin teklifini yetersiz bularak reddetmiş ve greve gideceklerini duyurmuştu. 29 Eylül’de pilotlar Zürih’te bir gösteri yaparak havayolu yönetimini uyarmıştı. 

Kaynak: Evrensel