fbpx

Netflix, Microsoft ile ortaklık yapacağını duyurdu

Paylaş

Netflix, “daha düşük fiyatlı, reklam destekli bir abonelik planı” için küresel reklam teknolojisi ve satış ortağı olarak Microsoft’u seçtiğini açıkladı. Şirket, yeni hizmetin halihazırda var olan ve reklam içermeyen planlarına “ek” olacağını belirtti.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, şirketin COO’su Greg Peters amaçlarının kullanıcılara daha fazla seçenek sunmak olduğunu vurgulayarak, “Daha çok erken ve üzerinde çalışmamız gereken çok şey var. Ancak uzun vadeli hedefimiz net: Tüketiciler için daha fazla seçenek ve reklamcılar için birinci sınıf, daha iyi bir TV markası deneyimi” dedi.

Amerikan Wall Street Journal gazetesine göre Netflix, verdiği hizmetin parçası olarak reklam gösterebilmek için Warner Bros, Universal ve Sony Pictures Television’la yaptığı anlaşmaları yeniden görüşmeler yapıyor. Şirket, yeni model için abonelerden ne kadar ücret alınacağını henüz duyurmadı.

PLATFORM, 10 SENEDEN UZUN SÜREDİR İLK KEZ ABONE KAYBETTİ
Netflix bu yıl 10 seneden uzun süredir ilk kez abone sayısının azaldığını açıklamış ve yüzlerce kişiyi işten çıkarmıştı. Şirket hisseleri, abone sayısında yaşanan düşüş sonrası Nisan ayında yüzde 30’dan fazla değer kaybetmiş ve şirketin borsa değeri 50 milyar dolardan fazla düşmüştü.

Kaynak: Duvar