fbpx

Rusya Lisichansk’ı ele geçirdi: Luhansk tamamen Rusya’nın eline geçti

Paylaş

Çeçen Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un Cumartesi günü Telegram kanalından yaptığı açıklamaya göre, Çeçen askerler altıncı Platov Kazak alayı ile birlikte Lugansk Halk Cumhuriyeti’ndeki Lisichansk kasabasının kontrolünü ele geçirdi.

Mesajda “Sevgili kardeşim, Akhmat Kadırov’un adını taşıyan özel kuvvetler polis alayı komutanı Zamid Chalaev, altı Kazak alayı ile birlikte Popasnaya yönünden Lisichansk’a girdi ve Çeçen Cumhuriyeti başkanının yardımcısı Apta Alaudinov komutasındaki Akhmat özel kuvvetleri ve Adler komutasındaki LPR Halk Milislerinin ikinci kolordusuyla buluştu ve kasabayı kontrol altına aldı” denildi.



Görüntülerde askerlerin kısmen yıkılmış olan Belediye Meclisi’nin yanında Rusya ve Çeçen Cumhuriyeti bayraklarının yanı sıra Sovyet Zafer Bayrağı ile durdukları görülüyor. Bu arada Ukrayna Ulusal Muhafızları Cumartesi günü, kasabanın kontrolünün Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından hala tartışmalı olduğunu iddia etti. Ukrayna Ulusal Muhafız sözcüsü Ruslan Muzychuk, “Lysychansk yakınlarında şiddetli çatışmalar var, ancak neyse ki kasaba kuşatılmadı ve hala Ukrayna birliklerinin kontrolü altında” dedi. Moskova, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin (DPR ve LPR) bağımsızlıklarını tanımasının ardından Şubat ayı sonunda Ukrayna’da askeri saldırı başlattı. Kiev Rus saldırısını kınarken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ülke genelinde sıkıyönetim ilan ederek genel seferberlik ilan etti.