fbpx

Avusturya’da Iraklı sığınmacılar istismara uğradı

Paylaş

Almanya Saksonya eyaletinden bir kişi, Avusturya’da 230’dan fazla Iraklı sığınmacıyı ucuz işgücü olarak kullanmakla suçlanıyor. Polis, davanın insan ticareti, yasadışı istihdam ve dolandırıcılıkla bağlantılı olduğunu söylüyor.

Avusturya polisi, Irak’tan 233 sığınmacıyı sömürdüğü iddia edilen bir kişiyi soruşturuyor. Almanya’nın Saksonya eyaletinden 63 yaşındaki zanlının Iraklıları ağırlıklı olarak temizlikçi olarak yerleştirdiği ve günde 17 saate kadar çalıştırdığı söyleniyor.

Adamın 9 yıl önce Avusturya’ya taşındığı ve Almanya sınırına yakın Vöcklabruck bölgesinde yaşadığı bildiriliyor. Baş araştırmacı Ulrike Handlbauer, Alman haber ajansı DPA’ya verdiği demeçte, 2018’den itibaren sığınmacıları sahte “serbest meslek sahibi” işçiler olarak yasadışı bir şekilde çalıştırdığını söyledi.

Polis, şüphelinin ödenmemiş vergiler ve yasadışı yollardan alınan koronavirüs yardımı yoluyla yaklaşık 1,2 milyon € zarara yol açtığını tahmin ediyor.

Avusturya, insan ticaretiyle mücadele konusunda tüm uluslararası anlaşmaları imzalamıştır, ancak ülkede her yıl, çoğunlukla cinsel sömürüyle ilgili olarak yüzlerce insan ticareti vakası rapor edilmektedir.

Kaynak: Infomigrants

Çeviri: Gaste Avrupa Çeviri Ofisi