fbpx

Almanya Freiburg’ta ‘Türkiye’de Faşizme geçit yok!’ etkinlikleri

Paylaş

Almanya Freiburg’ta, 11 Haziran Cumartesi günü Kürdistan’a yönelik işgali protesto etmek için eylem ve ardından da ‘Diktatörü Devirmek ve Yeniden Kuruluş’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.

İlk olarak, Erdoğan iktidarının Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı Freiburg Kürt Toplum Merkezi’nin çağrıcısı olduğu yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe HDP onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü katıldı. SYKP, “Türkiye’de Faşizme geçit vermeyeceğiz” pankartıyla katıldı.

Kürkçü, eylemde gerçekleştirdiği konuşmasında Kürtler özgür olmadıkça kimse özgür olamaz dedi. Ayrıca Kürkçü, Kürdistan’da ve Türkiye’de canları pahasına mücadeleyi yükseltenlerin izinde bulunulan her yerde mücadelenin büyürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Eylem’in ardından SYKP Almanya tarafından organize edilen, HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü ile SYKP Avrupa Koordinasyon üyesi Leyla Uyar’ın moderatörlüğünde “Diktatörü Devirmek ve Yeniden Kuruluş” söyleşisi gerçekleştirildi.

Uyar, Türkiye’de faşizmin yenilgiye uğratılması mücadelesinin önemine vurgu yaptı. Uyar, ‘Nasıl olsa gidecekler ya da seçimle zaten gitmezler bakış açılarının mücadeleden uzaklaştıran bakış açılarıdır, asıl olan mücadeledir. Mücadele edeceğiz ve gidecekler!’ dedi.

Kürkçü, Türkiye’de diktatörü devirme mücadelesinde HDP’nin önemini vurguladı. Kürdistan’da yürütülen savaş politikalarının diktatörün son çabaları olduğunu ifade etti. Kürkçü, HDP’nin faşizme karşı yürütülen mücadelede mihenk taşı olduğunu, HDP olmadan iktidarın devrilemeyeceğini belirtti. Avrupa’da HDP ile dayanışmak için çeşitli organizasyonların yapılmasının önemini vurguladı.