fbpx

Akdeniz Üniversitesi yurtlarında peş peşe intiharlar

Paylaş

Akdeniz Üniversitesi içinde bulunan Elmalılı Hamdi Yazır KYK Yurdu’nda ikamet eden ve üniversitede öğrenim gören Muhammed Kaya isimli öğrenci yüksekten düşerek hayatını kaybetti. Olay kayıtlara intihar olarak geçse de son bir ayda bir çok öğrencinin aynı şekilde ölmesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Ölümlerin bir kısmı basında hiç yer almazken yer alanlar ise intihar olarak belirtiliyor. Bu şüpheli ölümler ile ilgili Akdeniz Üniversitesi Rektörü’nden ya da KYK görevlilerinden herhangi bir açıklama yapılmıyor.


Akdeniz Üniversitesi yurtlarında neler oluyor?

11 Mayıs 2022’de Akdeniz Üniversitesi Bezm-i Alem Valide Sultan KYK Yurdu’nda ikamet eden bir öğrenci ‘intihar’ etti. Yine aynı gün Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ali Hassun evinde ölü bulundu.
20 Mayıs 2022’de Akdeniz Üniversitesi Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu’nda bir ‘intihar’ daha gerçekleşti. 10 Haziran 2022’de aynı yurtta bir öğrenci daha hayatını kaybetti…


Twitter kullanıcısı @muhendisyenn’in paylaşımında 10 intihar daha olduğu ve bu gençlerin kimliklerinin saklandığı iddia ediliyor.
@muhendisyenn kullanıcısının öğrencilerden aldığı mesajlara göre Akdeniz Üniversitesi içinde bulunan Elmalılı Hamdi Yazır KYK Yurdu çalışanlarının tamamı menzil tarikatı üyesi ve öğrencilere baskı uyguluyorlar. Yurtta kalan öğrencilere zorla namaz kıldırma gibi dini baskılar uygulandığı belirtiliyor. Baskıya karşı gelen öğrencilerin tehdit edildiği iddialar arasında. Alevi öğrencilere baskı uygulandığı, baskıya karşı sesini çıkardıkları için haklarında karalama kampanyaları yapıldığı belirtiliyor.
Öğrencilere baskı iddialarının yanı sıra yine aynı Twitter hesabından açıklanan öğrenci ifadelerine göre, yurt çalışanlarının yurtta kalan öğrencilere cinsel istismarda bulunulduğu belirtiliyor. İntihar eden öğrencilerin, cinsel istismar mağduru olabileceği ve bu sebeple intiharların saklandığı düşünülüyor.