fbpx

Münih’te Nazi selamı veren ve otel odasına zarar veren İngiliz taraftarlar tutuklandı

Paylaş

Yerel polis, Münih’teki İngiliz futbol taraftarlarının Salı günü Almanya ile oynanacak Uluslar Ligi karşılaşması öncesinde Nazi selamı verdikleri ve bir otel odasına zarar verdikleri gerekçesiyle tutuklandıklarını açıkladı.

Pazartesi günü çoğunluğu Münih’in şehir merkezinde olmak üzere sekiz İngiliz taraftar tutuklandı. Üçü Nazi selamı vermekten tutuklanırken, polis bir başka taraftarın otel odasında bir işaret fişeği patlatarak yaklaşık 2,000 € (1,700 £) zarara yol açtığını söyledi. Diğer dört kişi ise polis memurlarına hakaret etmek ve sokağa işemek gibi olaylardan dolayı tutuklandı.

Şehirdeki bazı barlar, İngiltere formaları giyen ve bayraklar taşıyan büyük taraftar gruplarının sıcak Alman güneşi altında şarkı söylemesi nedeniyle müşteri sayısından bunalınca Pazartesi günü erken saatlerde kapandı. Diğer barlar ise bazı taraftarlar arasında olayların kontrolden çıktığı haberlerinin ardından Salı günü açılmadı.

Pazartesi günü 30 ila 50 İngiliz taraftarın karıştığı bildirilen bir “arbede” için polis çağrıldı, ancak silahlı memurlar gelene kadar arbedenin dağıldığı belirtildi.

Bazı İngiliz taraftarların Allianz Arena’nın Almanya bölümüne bilet almasının ardından Salı günü başka çatışmaların yaşanmasından endişe ediliyor. Münih polis sözcüsü, polisin İngiliz taraftarların “ev sahibi” bölgelere girmesini ancak sorun çıkarabilecekleri beklentisi varsa engelleyebileceğini söyledi.

Sözcü, Cumartesi gününden bu yana şehre akın eden İngiliz taraftarlarla başa çıkmak için 700 polis memurunun görevlendirildiğini ve bu sayının bir Bayern Münih maçı için çalışandan çok daha fazla olduğunu söyledi.

İngiltere’nin teknik direktörü Gareth Southgate, taraftarlardan uslu durmalarını istedi. Futbol Federasyonu, geçtiğimiz Temmuz ayında Euro 2020 finalinde yaşanan şiddet olaylarının ardından, biri askıya alınmış olmak üzere iki maçlık stadyum yasağı cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Guardian