fbpx

Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevine gönderildi

Paylaş

Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Canan Kaftancıoğlu ‘Gezi direnişi kutlu olsun’ diyerek İstanbul Adliyesi’ne gitti, infaz işlemleri için Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, infaz başvurusu için İstanbul Adliyesi’ne gitti, “Bugün Gezi’nin yıldönümü, hepimize Gezi direnişi kutlu olsun diyorum” dedi. DHA’nın haberine göre, Kaftancıoğlu adliyedeki infaz işlemlerinin ardından Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Canan Kaftancıoğlu’na beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onamıştı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi 2021/5283 esas sayılı dosyasıyla kısmen onanan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi 2019/171 esas sayılı dosyasında verilen karar kesinleşmiş, mahkeme kararı infaza gönderilmiştir.

“CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu bugün saat 11.30’da gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesi’ne gidecektir” denildi.

Kaftancıoğlu, bu sabah Twitter üzerinden, “Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende İftira, hakaret, küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek. Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter” paylaşımını yaptı.

Kaftancıoğlu’nun avukatı Doğuşcan Aydın Sözcü gazetesine, “Yargıtay onamasından sonra sırasıyla İstinaf Mahkemesi kesinleşmeyi yaptı. Geçen hafta itibariyle dosyayı 37. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. 37 Ağır Ceza Mahkemesi de bu sabah itibariyle infaz işlemlerinin gerçekleşmesi için infaz müdürlüğüne dosyayı göndermişti.

“Canan Hanım da şimdi geldi, gerekli işlemlerin başlaması için infaz müdürlüğüne başvurumuzu yapacağız. Devamında da çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi, Kaftancıoğlu’nun işlemlerinin ardından cezaevine gideceğini, orada da denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılacağını belirtti.

Kaynak: BBC / Gaste Avrupa