fbpx

Sergen Solak’a özgürlük!

Paylaş

Silahlı saldırıya uğrayan politik göçmen Sergen Solak yaralı olarak Atina yabancılar polis şubesinde tutuluyor!

Sergen Solak yaklaşık bir yıl önce Türkiye‘de siyasi nedenlerle yüksek hapis cezasına çarptırıldığı için Yunanistan’a iltica talebinde bulundu. Halen iltica başvurusunun sonucunu bekleyen Sergen Solak 5 Ekim 2021 tarihinde, akşam yemeği için gittiği arkadaşının evinin balkonunda, kimliği belirsiz silahlı ve maskeli kişilerin saldırısı sonucu vücuduna 3 kurşun isabet etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Solak’ın vücuduna isabet eden kurşunlardan biri riskli bir bölgede olduğu için vücudunda bırakıldı.

Kurşunlardan biri kalbinin hemen altına girdi ve vücuduna ağır hasar bıraktı. Tedavi sürecinde ağır enfeksiyonlar geçirdi, kalp ve böbrek yetmezliği yaşadı.

Sergen Solak henüz hayati tehlikeyi tam olarak atlatmamış olmasına karşın, 22 Kasım 2021 tarihinden beri sağlık durumu hiçe sayılarak Yabancılar polisi şubesinde sağlıksız bir hücrede tutuluyor. Geçici belgeleri olmadığı ve sınır ihlali yaptığı gibi gerekçelerle tek kişilik bir hücrede tecrit altında tutulan Solak’ın tıbbi tedavisi de engellenmekte. Karnına isabet eden kurşunla bağırsakları parçalanan Solak’ın sağlıklı sıvı yiyeceklerle beslenmesi gerekiyor ancak bu ihtiyacı da karşılanmıyor. Bu süreçte 82 kilodan 61 kiloya düşen Solak kilo kaybetmeye devam ediyor. Üstelik polis şubesinin kirli ve kötü koşullarında her gün yeni enfeksiyon riskleriyle karşı karşıya kalıyor.

Serkan Solak: Kardeşim derhal özgür bırakılmalıdır!

Kardeşi Sergen Solak’ın yaşamından endişe eden Serkan solak basına gönderdiği bir videoyla Yunanistan devletini sorumlu davranmaya ve tüm İnsan hakları, göçmen örgütlerini bu konuda harekete geçmeye çağırdı:

Serkan Solak açıklamasını şu taleplerle bitiriyor:

Kendi ülkesinde özgürlüğü ve yaşam hakkı elinden alındığı için Yunanistan’a iltica etmek zorunda kalan Sergen Solak, uluslararası iltica kanunlarına dayanarak sığındığı Yunanistan’da bir kez daha hayati tehlikeyle karşı karşıyadır. Sergen Solak bir an önce serbest bırakılmalı ve tedavi edilmelidir.

Tüm demokratik kamuoyunu, göçmen örgütlerini, insan hakları kuruluşlarını ve uluslararası kurumları Yunanistan’daki bu insanlık suçunu durdurmak, Sergen Solak’ın en temel insan haklarına kavuşmasını sağlamak için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Sergen solak’ın ailesiyle kontak için:

E-Mail: [email protected]

Twitter / Facebook / Instagram > freesergensolak