fbpx

Fatma Girik hayatını kaybetti

Paylaş

Yaklaşık altı aydır tedavi gören 79 yaşındaki usta sanatçı tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti. Girik’in Covid-19’a bağlı zatürre tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Girik için yarın saat 10.00’da Şişli Belediyesi’nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. Girik için ikinci tören ise saat 11.00’de Cemal Reşit Rey’de yapılacak.

Fatma Girik’in cenazesi, Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum’a gönderilecek.

Fatma Girik

12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul’da doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesini bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri’nin yaptığı Leke’ydi. Bu filmin ardından birkaç yapımda daha oynadı. Memduh Ün’ün yönetmenliğinde 1960 yapımı Ölüm Peşimizde’de oynadı.

180’den fazla filmde rol aldı. İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Partiden 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı.