fbpx

Apple, Çalışanlarına Meta’ya Katılmalarını Durdurmak İçin 180 Bin Dolar Bonus Veriyor

Paylaş

Apple, Meta’ya geçişleri önlemek için donanımdaki en iyi mühendislerine ve yazılım bölümlerine bonuslar veriyor. Bu ikramiyeler büyük ölçüde 50.000 ila 180.000 dolar arasında değişiyor.

Ekim ayının başlarında Zuckerberg’in metaverse’i inşa etmek için 10.000 mühendisle çalışmayı planladığı konuşuluyordu. Şirketin markasını değiştirmiş ve hatta Horizon Worlds’ü kullanıcılar için açmıştı. Bloomberg’in raporuna göre Meta’nın bu dönemde Apple’dan yaklaşık 100 mühendisi kaptığı ortaya çıktı.

Apple şimdi, üst düzey yeteneklere onları yıllarca şirkete kilitleyen önemli hisse senedi opsiyonları sunarak buna bir son vermek istiyor. Bloomberg, silikon tasarımı, donanım, yazılım ve hatta operasyon gruplarındaki mühendislere seçici olarak sunulan bu seçeneklerin atipik ve zamansız olduğunu bildirdi.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde Apple ve Meta VR cihazları, kulaklıklar gibi ürünlerin bir dizi ev cihazlarının yanı sıra akıllı saatler üretmesi planlanıyor. Apple, akıllı saat kategorisinde pazar lideri olurken, Meta giyilebilir dijital ürünler segmentine girmeyi hedefliyor. Şu an için sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları ve ev cihazları hala emekleme aşamasında ve internete bağlı cihazlar çağına girerken her iki şirketin de yararlanabileceği potansiyel pazarlar.

Meta, cihazlar segmentine girmeye çalışırken Apple’ın başarısını tekrarlamak istiyor. Cupertino merkezli Apple ise, gecikmeler yaşayan otonom arabası gibi kendine özgü cihazlarının ötesinde yeni yollar arıyor ve en iyi yeteneklerini bu kadar kolay bırakmak istemiyor. Bloomberg, Meta’nın çalışma politikalarının daha esnek olduğunu belirtirken, Meta’nın yüksek maaşlarının yanı sıra, Apple’ın mühendislerinin haftada dört, hatta beş gün ofisten çalışması konusundaki ısrarı da bazılarının ayrılmasının bir nedeni olabilir.

Bloomberg’in raporuna göre, hisse senedi opsiyonları mühendislerin yüzde 20’sine kadar verildi ve Apple’ın piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaştığında değeri daha da artabilir. Rapora göre, Apple şimdi ofise dönüş tarihini erteledi ve çalışanlarının ev ekipmanı satın almalarını sağlamak için 1.000 $ ikramiye teklif etti.