fbpx

Boğaziçi Direnişi 300.gün bildirisi: Mücadele umuttur!

Paylaş

Berlin Boğaziçi Dayanışması, Boğaziçi Üniversitesi Müdahil Mezunlar ve Boğaziçi Üniversitesi Yurtdışı Topluluğu, Boğaziçi Üniversitesine kayyum rektör atamaları ile başlayan direnişin 300.gününde ortak bir bildiri yayınladı.

Üniversiteye karşı işgal hareketine karşı öğrencilerin, akademisyenlerin, mezunların ve tüm duyarlı insanların kalemiyle, cübbesiyle, bilimiyle, sanatıyla aylardır direnişi devam ettirdiği ve tüm baskılara rağmen devam ettireceği belirtildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Boğaziçi Üniversitesi 300 Gündür Direniyor! 

Boğaziçi Üniversitesi’nin akademisyenleri, öğrencileri, çalışanları ve mezunları, yakın tarihin bu en karanlık, yoz ve gaddar döneminde, üniversiteye karşı başlatılan işgal hareketine karşı kalemiyle, cübbesiyle, bilimiyle, sanatıyla aylardır direniyor.

Direnişin ilk gününden itibaren, önümüzdeki yolun uzun ve zorlu olacağını biliyorduk. Akademik özgürlük ve özerkliğe karşı tepeden müdahaleleri asla kabul etmedik. Kısa vadeli kazanımlara odaklanmadan, vasatçı zorbalığa karşı direnmekten hiçbir şekilde vazgeçmedik. Üniversitemize kelepçe takanların, işledikleri suçlardan dolayı yüzlerinin kızarmayacağından emindik. Nitekim, şubat ayında, Melih Bulu’nun yardımcılığını kabul ettiğinde, öğrencilerin “utanmıyor musunuz?” sorusuna Naci İnci’nin verecek bir cevabı yoktu. 

Geçtiğimiz aylarda hep birlikte bir kez daha şahit olduk ki, kayyum kadrosu;

  • Öğrencileri polise ihbar etmekten, işkenceyle gözaltına aldırmaktan,
  • Öğrenci arkadaşlarımız Berke ve Perit’i tutuklattırmaktan, 
  • Başta BÜLGBTİ+ kulübü olmak üzere, öğrenci kulüp faaliyetlerine engel olmaktan,
  • Can, Feyzi, Seda ve Özcan hocaları işlerinden etmekten, kampüse dahi sokmamaktan,
  • Karton fakültelere liyakatsiz, partili kadrolar doldurmaktan,
  • Boğaziçi Yayınevi ve CİTÖK’ü fiilî olarak kapatmaktan,
  • Kadına karşı şiddetin önlenmesi kanununu istismar ederek koruma kararı aldırtmaktan,
  • İntihalden, akademik hırsızlıktan,
  • Üniversite bileşenlerinin iradesi hilafına makamları işgal etmekten UTANMIYOR!

Direnişin 300. günü vesilesiyle bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki, kayyum zihniyetinin utanmazlığına ve zulmüne rağmen, üniversitemiz katılımcı, özgür, demokratik ve özerk yapıya kavuşana kadar direnmekten vazgeçmeyeceğiz! Selef kayyum Melih Bulu’yu üniversiteden gönderdik, halef kayyum Naci İnci’nin gidişini de şarkılarla, şiirlerle, halaylarla kutlayacağız!

Çünkü mücadele umuttur!

#Boğaziçi300GündürDireniyor

#KabuletmiyoruzVazgeçmiyoruz

#BerkeyePeriteÖzgürlük