fbpx

CHP’den tezkereye ‘HAYIR’

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada tezkereye hayır diyeceklerinin sinyalini verdi. Kılıçdaroğlu, “Sen önce kendi toprağına, vatanına bak! Bu tezkerede ayrıca yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması var, bu ne demek? Bahçeli’ye soruyorum! Söyle bakalım milliyetçi sen misin biz miyiz?” dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, partisinin Suriye ve Irak tezkeresine ‘hayır’ oyu vereceğini açıkladı. Özel, TBMM Grup Toplantısı sonrası bir grup gazetecinin sorusu üzerine, “Bugün görüşülecek Tezkereye hayır oyu vereceğiz. Genel Kurulda ben ve Ünal Çeviköz konuşma yapacak. ‘Hayır’ dememizin nedenini Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında açıkladı” dedi.

Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Tezkereler terörle mücadele alanında 6 ay veya 1 yıllık olarak gelirdi. Şimdi 2 yıl, gerekçesini bilen yok. Senin her dediğine ‘evet’ diyeceksek niye ayrı parti kuruyoruz?” diye sordu. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında dikkat çeken başlıklar şu şekilde:

“Suriye’yle savaş değil, barışacağız. Büyükelçilikleri karşılıklı açacağız. Suriye’de askerimiz, polisimiz şehit olsun istemiyoruz! Barış varken neden kavga? 33 askerimiz şehit edilirken sen ne yaptın? Koşa koşa Putin’in ayağına gittin!”

“Bizim askerlerimiz şehit olsun istiyor beyefendi. Komando marşı söyleyen TÜGVA’cılar var; gönder kardeşim onları Suriye’ye. Başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin, evladımızın burnu kanamasın.”

“Uyuyan hücrelere neden müdahale etmiyorsunuz? Sen önce kendi toprağına, vatanına bak! Bu tezkerede ayrıca yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması var, bu ne demek? Bahçeli’ye soruyorum! Söyle bakalım milliyetçi sen misin biz miyiz?”

Yabancı devletlerin askerlerinin potinlerinin Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesini istemiyoruz.

Bunların bayrağımızı indirerek terk ettiği vatan toprağımıza Süleyman Şah Türbesi’ni taşıyıp yeniden bayrağımızı dikeceğiz!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkere  bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda oylanacak.